scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prima uitgangspositie voor Max na kwalificatie tijdtraining

Gepubliceerd op 09 juli 2010 door Geert van Dijk

Vandaag reed Max voor het laatst dit seizoen een kwalificatie tijdtraining op zijn thuiscircuit te Genk (België). Onder de zeer hete omstandigheden liet hij zich opnieuw gelden. In zijn sessie, de derde van de dag, zette hij de snelste tijd neer. Hij rondde het circuit in 54.940 seconden. Hiermee was hij sneller dan de Nederlander Machunskas die in de tweede sessie 54.971 noteerde. De aller-snelste coureur in de KF3 klasse vanmiddag reed in de eerste sessie. De Rus Orudshev snelde in 54.848 seconden het circuit rond.

Hiermee is eens temeer aangetoond dat de klasse waar Max in rijdt, de KF3, uitermate competitief is. Tussen de topcoureurs, waaronder Max, is het verschil slechts één tiende van een seconde. Jos bevestigt dit ook: "De omstandigheden zijn erg moeilijk", vertelt hij. "We glijden erg veel en ook anderen hebben daar last van. We hebben daarom vandaag veel verschillende dingen geprobeerd en grote veranderingen gemaakt. Dat zie je ook terug in de vrije trainingen, waar we soms de eerste tijd reden, een andere keer kwamen we niet verder dan de veertiende tijd. De kwalificatie ging goed. Er stond iets meer wind dan in de eerste sessie, wellicht waren we daarom niet de snelste. Maar we staan op een prima zevende plek, de verschillen zijn ontzettend klein. Morgen en overmorgen starten we drie keer aan de binnen- en één keer aan de buitenkant. Dus dat is ook erg gunstig." Het mag duidelijk zijn, Jos en Max moeten er keihard voor werken, ze sluiten deze dag af met een prima uitgangspositie voor de kwalificatie series.


Max en kart zijn één

Zaterdag rijdt Max, na een warming-up sessie, drie kwalificatie series. Zondagochtend worden de kwalificatie series vervolgd en Max rijdt dan zijn laatste.
De resultaten van de kwalificatie series bepalen de startpositie voor de prefinale. De startgrid van de finale is gelijk aan de uitslag van de prefinale.

Uitslagen (vrijdag) van de finale ronde van het CIK-FIA European Championship 2010 (klasse KF3) in Genk (België):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining

Geert van Dijk