Max sterk in kwalificatie tijdtraining in Portugal

Gepubliceerd op 01 juli 2010 door Niels Hendrix

De donderdag in Portimao zag er voor Max grotendeels hetzelfde uit als de twee dagen daarvoor. Vrije trainingen rijden dus. Op het nieuwe en vooral zanderige kartcircuit in de Portugese plaats vindt de komende dagen de eerste ronde van de WSK World Series plaats. Er staan 35 toptalenten in de KF3 klasse (12 tot 15 jaar) van dit prestigieuze wereldomvattende kampioenschap aan de start.

Max begon zijn weekend voortvarend. In alle vier de vrije trainingen noteerde hij top drie tijden. Een eerste, tweede, derde en tenslotte tweede plaats waren zijn deel. Prima resultaten voor de CRG-Maxter fabrieksrijder!
Zeker gezien het enorm competitieve veld, want maar liefst 29 van de 35 coureurs zaten binnen één seconde van de snelste tijd. Een tiende meer of minder maakt dan een groot verschil.


Max heeft de nieuwe baan snel onder de knie

De belangrijkste sessie van de dag stond aan het eind van de donderdagmiddag op het programma. De kwalificatie tijdtraining die toen plaats had, bepaalt namelijk de uitgangspositie voor de eerste van de drie kwalificatie series op vrijdag.
Ook in de kwalificatie tijdtraining liet Verstappen junior zich van meet af aan van voren gelden. Het werd een strijd om tienden, honderdsten en zelfs duizendsten en bij het vallen van de vlag had Max de derde positie in handen. Met een rondetijd van 57.647s moet hij alleen de Italiaan Fioravanti en de Roemeen Visoiu voor zich dulden. Sorensen was één duizendste trager dan Max.

Vrijdagochtend rijdt Max, na een warming-up sessie, drie kwalificatie series. De resultaten daarvan bepalen de startpositie voor de prefinale, die op zaterdag verreden wordt. De startgrid van de afsluitende finale is gelijk aan de uitslag van de prefinale. Alleen in de beide finales kunnen punten voor het kampioenschap verdiend worden, maar een goed begin op weg daarheen heeft Max alvast gemaakt.

Uitslagen (donderdag) van de 1e ronde van de WSK World Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining

Niels Hendrix