scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max in Portugal bij WSK karting

Gepubliceerd op 30 juni 2010 door Niels Hendrix

Max mag als versgebakken kampioen in de KF3 WSK Euro Series dan wel in Portugal zijn, dat betekent nog niet dat hij daar veel tijd zal hebben om te genieten van zijn behaalde succes. Komend weekend start namelijk de WSK World Series met de eerste ronde in de stad Portimao op Circuito do Algarve. Dat kampioenschap is vanzelfsprekend ook de reden dat Max daar ter plekke is. Hij zal er weer aantreden in de uiterst competitieve klasse KF3.

Het spiksplinternieuwe kartcircuit is onderdeel van het grotere Algarve Motor Park complex en ligt direct naast het grote autosportcircuit waar de belangrijkste internationale klasses rijden. Het is mogelijk om gelijktijdig beide circuits te benutten en daar wordt van 29 juni t/m 3 juli dan ook gebruik van gemaakt. Het eerste weekend van de WSK World Series vindt namelijk plaats tegen de achtergrond van de vijfde ronde van het World Touring Car Championship (WTCC). Dat is ook meteen de reden dat de finales van het karting dit keer op zaterdag zijn in plaats van de gebruikelijke zondag.


Het nieuwe kartcircuit is 1532 meter lang en het rechte stuk is 10 meter breed


In de achtergrond het 'grote' circuit

Het programma van de WSK World Series van Portimao is op dinsdag 29 juni en woensdag 30 juni met vrije trainingen afgetrapt. Op donderdag 1 juli zijn de laatste vrije trainingen en wordt aan het eind van de dag de kwalificatie tijdtraining verreden. Op vrijdag 2 juli rijdt Max zijn kwalificatie series (drie stuks). Op zaterdag 3 juli zijn tenslotte de prefinale en de finale.
De hoogtepunten van dit weekend worden een dag later - op zondag 4 juli - uitgezonden op Eurosport, tijdens de uitzendingen van het WTCC.

De WSK World Series is het eerste internationale kartkampioenschap dat drie continenten aandoet. Na de Europese ronde in Portimao, vindt de tweede ronde plaats in de Verenigde Staten (in Millville, New Jersey) van 29 juli t/m 1 augustus. De race op het Afrikaanse continent is de derde en laatste, en staat voor 28 t/m 31 oktober op de kalender op het Egyptische circuit in Sharm el Sheikh.
Er staan Max en Jos dus nog een paar flinke reizen te wachten voor dit kampioenschap dat de hele wereld over gaat.

Niels Hendrix