Mercedes levert geen motoren aan vierde team

Gepubliceerd op 17 juni 2010 door Geert van Dijk

Mercedes-Benz heeft praktisch uitgesloten dat het in het volgende seizoen nog een klantenmotor aan een ander Formule 1 team zal leveren. Dit betekent dat Red Bull, dat het volgende seizoen met Mercedes motoren wilde racen, geen andere optie heeft dan nog een seizoen de motoren bij Renault te betrekken.

Norbert Haug, Mercedes sportchef, heeft Brawn's uitlatingen bevestigd. Hij gaf aan dat, mede omdat Mercedes GP het volgend seizoen met KERS zal rijden, het teveel inspanning zou vergen om ook nog een extra team van motoren te voorzien.

"Waarschijnlijk rijden we volgend jaar met KERS, dus we moeten kijken naar onze capaciteit", zegt Haug. "Het zou erg moeilijk voor ons worden om een vierde team van motoren te voorzien, maar er is nog geen definitief besluit genomen. We hebben het team dat aan onze motoren werkt ingekrompen en binnenkort moeten we ons ook gaan voorbereiden op 2013 als er nieuwe regels van kracht worden. Het is dus waarschijnlijk beter om niet meer dan drie teams van klantenmotoren te voorzien. Het besluit is nog niet definitief, maar waarschijnlijk wijzigen we onze mening niet."

Geert van Dijk