Dr. Ullrich over Le Mans 2010

Gepubliceerd op 15 juni 2010 door Niels Hendrix

Bijna 240 duizend bezoekers zagen hoe het aanvankelijke snelheidsvoordeel van Peugeot gedurende de 24-uursrace teniet werd gedaan, toen de betrouwbaarheid de Fransen parten begon te spelen. De Duitse degelijkheid bleek de beslissende factor op weg naar de negende algemene Le Mans overwinning voor Audi. En passant werd ook een nieuw record gezet wat betreft het aantal gereden ronden, maar liefst 397 stuks.

De teambaas van Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, bestempelt de Le Mans overwinning van 2010 als de zwaarste tot nu toe. Het leek erop dat Peugeot haar rivaal Audi voor het tweede jaar op rij verslagen had, tot alle 908's technische problemen kregen. Audi's herziene R15 TDI Plus kwam daardoor als eerste, tweede en derde over de finish.


De winnende Audi (nummer 9)

"In het begin liep het niet zo goed voor ons, maar op het einde pakte het geweldig goed uit", is het commentaar van Ullrich. "Het is een fantastische beloning voor al het werk dat iedereen verzet heeft. Ik denk dat dit de zwaarste Le Mans ooit voor ons geweest is."
Ullrich ontving direct na de race felicitaties van Peugeot teambaas Olivier Quesnel en hij roemde haar grote rivaal Audi en de vriendschap tussen de twee teams.
"Volgens mij weten ze dat we goed werk geleverd hebben", aldus Ullrich. "Als er iemand in de sport wint, verliest er een ander. Maar wanneer de verliezer de winnaar komt feliciteren, is dat erg sportief. Dat is wat wij vorig jaar deden en dat is wat Peugeot dit jaar heeft gedaan. Het was een fantastische strijd. "

Niels Hendrix