Ferrari verlengt contract met Felipe Massa

Gepubliceerd op 09 juni 2010 door Geert van Dijk

Ferrari heeft vanochtend bekend gemaakt dat het haar contract met Felipe Massa heeft verlengd. De Braziliaan blijft hierdoor minstens tot het einde van 2012 bij de Italiaanse renstal. Massa is sinds 2001 in dienst van Ferrari, zijn contract zou aan het einde van dit jaar aflopen.
Door deze contractverlenging is Ferrari voor de komende twee jaar verzekerd van dezelfde rijders samenstelling. Fernando Alonso tekende in september 2009 namelijk een driejarig contract.

Massa meldt hierover: "Ik ben blij dat ik nog twee extra seizoenen voor Ferrari mag rijden. Ik heb mijn hele Formule 1 carrière geracet met auto's die aangedreven zijn door in Maranello gefabriceerde motoren. Ik ben er trots op dat ik in de gelegenheid ben gesteld door te gaan met werken voor een team dat ik als mijn tweede familie beschouw."

Massa heeft voor Ferrari aan negenenzestig Grand Prix deelgenomen. Hij won daarvan elf races, stond dertig keer op het podium en vertrok vijftien keer van pole positie.

"Felipe maakt nu bijna tien jaar deel uit van Ferrari. Hij is als rijder en als mens gegroeid, zowel in voor- als in tegenspoed", aldus Stefano Domenicale. "We willen naar de toekomst een signaal van stabiliteit afgeven. We geloven in de waarde van een rijderspaar dat aan elkaar gewaagd is, en goed samen kan werken."

Geert van Dijk