scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Een drukke dinsdag op Le Mans

Gepubliceerd op 08 juni 2010 door Ron Lem

Ook vandaag was het op het circuit van Le Mans weer gezellig druk. De rijders waren de hele dag bezig met alle voorbereidingen. Tegelijk werd ook een oude gerestaureerde Porsche 917 LH getoond ondanks de regenachtige omstandigheden. Dat wordt dus flink poetsen na afloop.

De Porsche 917 LH is een gerestaureerd exemplaar dat in 1972 aan de ACO is geschonken. Dit prototype heeft in de loop der jaren menig record gebroken, en is nu weer te zien in het Sarthe Motor Museum, dichtbij de hoofdingang van het circuit. De welverdiende restauratie is mede mogelijk gemaakt door Motul en is uitgevoerd door de Heritage Foundation. Tweevoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans in 1973 en 1974, Gérard Larrousse, nam vandaag voor de gelegenheid opnieuw plaats achter het stuur van de wagen om er een demonstratie mee te geven op de natte baan.


De Porsche 917 LH


Een gerestaureerd stukje autosporthistorie

Heden en verleden kwamen vandaag dicht bij elkaar toen Don Panoz de gloednieuwe Panoz Abruzzi, "Spirit of Le Mans" GT2 wagen aan het publiek demonstreerde. Men verwacht dat de wagen erg competitief zal zijn in de GT2 klasse dit jaar. De wagen heeft een hele snelle uitstraling, modern, maar toch met ingetogen eerbied voor de klassieke lijnen van de wagens van weleer.

Aan het einde van de drukke dag kwam de handtekeningsessie voor de rijders. Het is dit jaar voor het eerst dat dit op de dinsdag gebeurt, maar dat deed niets af aan de populariteit ervan onder de vele fans die speciaal hiervoor waren komen opdagen. De fans werden uitgebreid in gelegenheid gesteld gesigneerde posters te verkrijgen of met hun favoriete rijder op de foto te gaan.

Het grootste moment van de week is echter morgen, als om 16.00 uur de vrije trainingen van start gaan en daarmee de start van het echte evenement inluiden. Na een vier uur durende vrije training zal de eerste kwalificatie sessie worden verreden tussen 22.00 uur en middernacht.

Ron Lem