Reacties kampioenschap Max

Gepubliceerd op 08 juni 2010 door Niels Hendrix

Voor zowel het Kart CRG Racing team als de motorenleverancier Maxter is het WSK Euro Series kampioenschap succesvol verlopen met titels in zowel de klasse KF3 als de klasse KZ1. Max Verstappen en Jonathan Thonon hielden in die categorieën voor het "all black" team de eer hoog.

Op het circuit in Sarno (Italië) traden voor de laatste ronde in het kampioenschap in totaal 190 rijders aan. Max werd er in zijn internationale debuutjaar overtuigend kampioen en drievoudig wereldkampioen Thonon – geboren in Waterloo, België – sleepte dankzij twee klinkklare overwinningen ook het kampioenschap voor CRG binnen. Dubbel succes dus!

Voor Verstappen junior (12 jaar oud) waren er weinig twijfels voorafgaand aan het weekend. De kunde die hij tentoonspreidt doet dan ook denken aan het pad dat Verstappen senior, die Europees karting kampioen in de ICA 100 was in 1989, heeft afgelegd.
Deze laatste finale races reed Max met verstand om zijn riante voorsprong in het kampioenschap uit te buiten. Zich plaatsen voor de prefinale was voldoende en dankzij een geweldige finale – waarin hij van de elfde naar de derde plek reed – mocht Max toch nog op het podium plaatsnemen.

Giancarlo Tinini, directeur van CRG: "We hadden dit grote succes verwacht. Max Verstappen had een moeilijkere dag dan gewoonlijk, maar desondanks lukte het hem zijn doel te bereiken en het KF3 kampioenschap in de WSK Euro Series te winnen. Jonathan Thonon had al vanaf de eerste training een probleemloos evenement en liet zien de snelste in de KZ1 te zijn."


Jonathan Thonon, Giancarlo Tinini en Max Verstappen


De grote man van CRG met zijn beide kampioenen

Omar Di Gesualdo, teammanager van CRG: "Het was een geweldig kampioenschap met vijf zware rondes, die ons grote voldoening bezorgden. We konden rekenen op een fantastische Max Verstappen, die tot aan de laatste meters gestreden heeft om de KF3 trofee te winnen. Jonathan Thonon was zoals gewoonlijk weer geweldig in de KZ1. Daarmee maar eens te meer zijn grote talent aantonende, zowel als coureur als persoonlijkheid."

Nico Carigiet, verantwoordelijke voor de Maxter motoren: "De WSK Euro Series waren behoorlijk zwaar. Ik zou het willen vergelijken met het niveau van een Europees kampioenschap in het verleden. We hebben het kampioenschap in de KZ1 gewonnen, de meest belangrijke categorie voor ons. We zijn dus zeer tevreden. In de KF3 ging het beter dan verwacht. Max Verstappen wist ons materiaal ten volle te benutten, ondanks dat het zijn debuutjaar was."

Jonathan Thonon (KZ1 kampioen WSK Euro Series): "De races op Sarno waren erg enerverend. Het team heeft geweldig werk geleverd, vooral mijn monteur Omar. Als we winnen, is het 't hele team dat wint: de coureur, de technici, de monteurs, het chassis, de motor. Deze winst van mij is geluk voor iedereen. Ik ben erg blij. Ik wil Giancarlo Tinini, iedereen van CRG, de sponsors en mijn familie die me altijd gesteund heeft, bedanken. In de laatste vier races won ik vier keer. Het chassis en de motor werkten altijd perfect en we hebben iedereen laten zien dat CRG de onbetwiste leider is in de KZ."

Max Verstappen (KF3 kampioen WSK Euro Series): "Ik ben heel erg blij met deze titel. De laatste race was behoorlijk zwaar, maar ik heb het gered. Het was mijn eerste internationale ervaring op topniveau en mijn eerste jaar in de KF3, maar ik ben erg succesvol geëindigd. Ik wil mijn vader, CRG en mijn monteur bedanken voor de steun om dit geweldige resultaat te bereiken. Er komen nog een aantal andere belangrijke races dit seizoen: de WSK World Series en de CIK-FIA kampioenschappen, zowel het KF3 European Championship als de World Cup. Hopelijk lukt het me om daar net zo'n goed resultaat te boeken."

Niels Hendrix