scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Harde strijd in prefinale Sarno, maar Max WSK Euro Series kampioen!

Gepubliceerd op 06 juni 2010 door Ron Lem

Het is de pas 12-jarige Max Verstappen op het Italiaanse kartcircuit in Sarno gelukt om kampioen te worden in de klasse KF3 van de WSK Euro Series! Het is in de internationale kartingsport de hoogst haalbare en hoogst aangeschreven klasse voor talenten van zijn leeftijd. Ondanks dat Max in 2010 zijn debuutjaar beleeft op dit internationale podium, heeft hij dankzij een bijzonder sterk gereden seizoen de kampioenschapstitel op zijn palmares bijgeschreven.

De laatste kwalificatie serie (B-C) van Max op zondagmorgen ging erg goed. Max startte vanaf de vierde stek, achter concurrenten als Nielsen en Albon. De kart van CRG met de Maxter motor rijdt voortreffelijk en al snel ziet Max dan kans zich op te werken naar de tweede plaats, in het kielzog van Albon. In de kwalificatie series worden slechts zes ronden gereden, dus de kans om Albon voorbij te komen is niet zo heel groot. Maar dan lopen plots in de laatste ronde de tijden van Albon op. Na passage van de finish blijkt dat Max aan kop van het veld rijdt. Albon is dan teruggevallen naar de 25e en laatste positie.


Het was hard vechten voor elke meter asfalt


Max, van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

Door deze grandioze eerste plaats mag Max in de prefinale van start vanaf pole positie. Albon, zijn enig overgebleven concurrent voor de titel, start vanaf een vijftiende plaats. Het wordt een harde strijd. Al snel wordt Max ingehaald door Orudzhef en Hiltbrand en rijdt Verstappen junior een tijd op de derde plaats. Dan verschuift - als donderslag bij heldere hemel - plots in de elfde van de twaalf ronden het hele veld in de voorhoede. Albon rijdt opeens op plaats zes en Max zakt terug naar plaats elf. Hij zal ook als elfde finishen een ronde later.

Toch kunnen we Max feliciteren! De voorsprong die de jonge Verstappen door het seizoen heen heeft opgebouwd, is zo riant dat Albon – zelfs met een overwinning in de finale – Max niet meer in zou kunnen halen. Hierdoor is Max dus al zeker van het KF3 WSK Euro Series kampioenschap!
En reken er maar op dat Max er alles aan gelegen zal zijn om in de finale op Sarno, die om 15.30 uur van start gaat, vanaf een elfde startpositie zo hoog mogelijk te finishen.

De finales van een aantal klassen - waaronder de KF3 waarin Max rijdt - worden live uitgezonden op de Italiaanse televisiezender Rai Sport 1 (van 14.30 tot 15.45 uur). Wanneer je geen satelliet tot je beschikking hebt, kun je de verrichtingen van Max in de gaten houden via de WSK live timing (http://www.wskarting.it/livetime.asp) en de Twitter pagina van de Verstappen Info Page: http://twitter.com/VerstappenFans.

Uiteraard zullen wij vanavond contact houden met Jos en Max, en daarna een uitgebreid verslag van vandaag op Verstappen.nl plaatsen.

Ron Lem