Hij had het momentum en de slipstream van Webber, maar maakte vervolgens in de aanloop naar bocht 12 een cruciale fout door met zijn Red Bull te snel naar rechts te gaan en zijn teammaat te raken. Natuurlijk, Webber verdedigde zijn leidende positie, maar dat recht heeft hij. "> Jos legt schuld crash volledig bij Vettel neer - Verstappen.nl

Jos legt schuld crash volledig bij Vettel neer

Gepubliceerd op 02 juni 2010 door Niels Hendrix

Jos Verstappen wijst Sebastian Vettel aan als schuldige aan de crash met zijn teamgenoot Mark Webber. Daar bestaat bij Jos geen twijfel over. Naast de terugblik op de laatste Formule 1 race, kijkt Jos ook vooruit naar komend weekeinde. Jos is dan samen met Max in Italië om de laatste ronde van de WSK Euro Series te rijden. Onderstaand de column van Jos zoals die in de Telegraaf van donderdag 3 juni te lezen is.

"Spraakmakend is het zeker dit seizoen in de Formule 1 en de race in Istanboel vormde daarop geen uitzondering. Met vanzelfsprekend de crash tussen de Red Bull-teamgenoten Sebastian Vettel en Mark Webber als meest spraakmakende moment. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar wat mij betreft mag de schuld volledig bij Vettel worden neergelegd.
Hij had het momentum en de slipstream van Webber, maar maakte vervolgens in de aanloop naar bocht 12 een cruciale fout door met zijn Red Bull te snel naar rechts te gaan en zijn teammaat te raken. Natuurlijk, Webber verdedigde zijn leidende positie, maar dat recht heeft hij. Iedereen rijdt om te winnen, ook Webber. Hij liet echter meer dan genoeg ruimte voor Vettel, die gewoon rechtdoor had moeten rijden en vervolgens voor de bocht iets vroeger in de remmen had moeten gaan. Dan was er niets aan de hand geweest.

Na afloop was men vanuit Red Bull-hoek kritisch over de rol van Webber, maar dat is wat mij betreft onterecht. Dergelijke opmerkingen komen wellicht ook een beetje voort uit politiek en ik begrijp best dat men graag heeft dat een jong Duits talent als Vettel kampioen wordt, maar Webber heeft gewoon zijn werk goed gedaan. Het is voor het management van Red Bull Racing nu zaak om te zorgen dat dit incident niet blijft doorzeuren. Het is toch belangrijk dat je als teamgenoten goed met elkaar omgaat, maar ik ga ervan uit dat zowel Vettel als Webber daar professioneel genoeg voor is.

Voor de spanning in het kampioenschap was het prachtig dat Lewis Hamilton en Jenson Button maximaal profiteerden van de fout in het Red Bull-kamp. Ze zitten er in ieder geval weer goed bij. Daarentegen zie je dat bij de Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa de frustratie begint toe te slaan. Dat is ook wel logisch, want qua rijden behoren ze tot de allerbesten, maar je ziet toch dat elders de ontwikkelingen sneller gaan. Ook Michael Schumacher begint steeds beter zijn draai te vinden, al moet men ook bij Mercedes GP nog wel een stap zien te maken.

Niet alleen de Formule 1-race op Istanbul Park was trouwens spraakmakend, ook de ontknoping van de Indy 500. In de slotfase werd de wagen van de Brit Mike Conway gelanceerd, nadat hij de wagen van de Amerikaan Ryan Hunter-Reay had geraakt. De brokstukken vlogen overal heen. Je schrikt als je de beelden op youtube.com ziet. Maar uiteindelijk hield Conway vrijwel niets aan deze waanzinnige crash over, afgezien van een gebroken been. Als je zo'n crash overleeft, mag je als coureur van geluk spreken. Het bewijst echter ook dat we met de veiligheid in de autosport op de goede weg zitten.

Wat mezelf betreft, ben ik nu samen met mijn zoontje Max in het Italiaanse Sarno, vlak bij Napoli. Hier wordt komend weekeinde de vijfde en laatste kartwedstrijd in de WSK Euroseries gereden. In de KF3-klasse maakt Max grote kans op de titel. Hij staat 62 punten voor op de concurrentie. Een overwinning is echter goed voor 65 punten, dus helemaal zeker van zijn zaak is hij nog niet. Het is ontzettend spannend, zowel voor Max als voor mij. Maar we werken geconcentreerd naar het weekeinde toe en doen er alles aan om dan zo snel mogelijk te zijn.

Max is pas 12, dus de komende jaren zit hij sowieso nog in de karts, maar het is uniek dat hij nu al laat zien met de allerbesten mee te kunnen. Bovendien heb ik gezien dat hij zich erg snel aanpast aan materiaal en veranderende omstandigheden en dat is ook een belangrijke kwaliteit. Ook al is hij pas 12, het is leuk en belangrijk voor later als hij nu al een titel op zijn cv kan bijschrijven. Hij blijft er zelf gelukkig heel relaxed onder nog, maar geloof me, het is pure topsport wat hij bedrijft. En een geweldige leerschool voor hopelijk een succesvolle carrière in de autosport."

Niels Hendrix