scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Spannend weekeinde voor Max op komst

Gepubliceerd op 01 juni 2010 door Ron Lem

Het weekeinde van 5 en 6 juni zal op het internationaal circuit Napoli te Sarno (Italië) de vijfde en tevens laatste wedstrijd in de WSK Euro Series worden verreden. Het officiële CRG-Maxter team, dat vertegenwoordigd is in verscheidene klasses, staat er erg goed voor in twee daarvan. In de KZ1 klasse is het Jonathan Thonon, al verscheidene malen wereldkampioen in meerdere klasses, en in de KF3 klasse is het Max Verstappen die dit weekeinde grote kans maakt op het kampioenschap.

Met de start van de vrije trainingen woensdag 2 juni, wordt het laatste weekeinde van de vijf officieel ingezet. Het gaat hier om een groots en onvoorspelbaar evenement, want er doen vanaf de start van het seizoen grote aantallen zeer getalenteerde kartrijders mee. Slechts een beperkt aantal ervan kan aan de finale races op zondag meedoen. Ondanks de eerdere vier raceweekeinden, zal pas in de laatste rondes van de races aanstaande zondag beslist worden wie het kampioenschap in de diverse klasses op hun naam zullen schrijven.


De twaalfjarige Max Verstappen is de favoriet voor het kampioenschap in de KF3 klasse. Max heeft slechts vier punten nodig om het KF3 WSK Euro Series kampioenschap veilig te stellen. Zijn enig overgebleven concurent, Alexander Albon, kan Max alleen nog van deze titel afhouden door beide finales te winnen. Als Max wint wordt het voor hem opnieuw een zege in een inmiddels indrukwekkende rij, nadat hij in voorgaande jaren de titels in alle Belgische en Nederlandse kampioenschappen won waar hij maar aan deelnam.

Max heeft dit jaar, waarin hij voor het eerst als fabrieksrijder meedoet, op zeer hoog niveau gepresteerd door van de 8 races (4 prefinales en 4 finales) er maar liefst 5 te winnen. Max won zowel prefinale als finale in Muro Lecesse en op Zuera, en de prefinale op Lonato. In Genk stond de jonge Verstappen tweemaal op het podium maar net niet op de eerste trede. In de aankomende en laatste race, kan Max maximaal 65 punten behalen. Max staat al 62 punten voor op Alexander Albon, en kan de zege dus al snel naar zich toehalen.

In de KZ1 klasse is het Thonon die grote kans maakt op de titel in zijn klasse. In deze klasse rijden de karts met echte versnellingen. Al vanaf het begin van dit seizoen staat CRG vooraan in de WSK Euro Series, dankzij het uitstekende chassis en de betrouwbare Maxter motor van de CRG karts.

Uiteraard zullen we regelmatig contact houden met Max en Jos, en daarvan hier verslag doen.

Ron Lem