scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher deed wat hij moest doen: Winnen! Na een goede...

Gepubliceerd op 16 augustus 1998 door Dennis Visser

Schumacher deed wat hij moest doen: Winnen! Na een goede start met weinig problemen leek het erop dat de beide McLarens een 1-2 zouden gaan scoren. Via de tweede stop kwam Schumacher aan de leiding en ondanks een derde stop won hij onbedreigd. Hakkinen kreeg motorproblemen en viel terug naar plaats 6 en werd in de laatste ronde nog door Schumacher op een ronde gezet. Coulthard werd op afstand tweede gevolgd door Villeneuve (derde), Hill (vierde) en Frentzen op de vijfde plaats.

Michael Schumacher is best wel blij
Copyright Bryn Williams/F1 Picturenet

Jos reed de wedstrijd op de dertiende plaats en 3 ronden achterstand uit. Aanvankelijk lag Barrichello voor hem, maar deze viel (weer) met versnellingsbakproblemen uit.

Quote van Jos na de race: "Ik had niet een van mijn beste starts weg omdat ik vond dat de auto moeilijk op het eerste setje banden te rijden was. Ik voelde dat ik de rijders voor mij niet bij kon houden. We verhoogden de bandenspanning bij de tweede set banden en dat hielp een beetje, maar de auto bleef zwaar sturen. Mijn armen voelden echt pijnlijk aan en omdat het circuit zo hobbelig is werd mijn hoofd behoorlijk heen en weer geslagen. Het voelde of ik elke ronde door Mike Tyson geslagen werd. Maar het positieve: Het is voor het team belangrijk om te finishen."

Het team is natuurlijk blij dat Jos is gefinished en teleurgesteld dat Barrichello niet is gefinished. De auto heeft duidelijk nog "handling problems" volgens Paul Stewart. Zie ook de seizoen pagina

Deze week gaat het Stewart team weer testen op het circuit van Silverstone. Jos rijdt op woensdag en Rubens Barrichello zal op donderdag gaan testen.