scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Le Mans bouwt nog voor de 24 Uur een extra pitgebouw

Gepubliceerd op 28 mei 2010 door Ron Lem

De organisatie van de 24 Uur van Le Mans is hard bezig de capaciteit van de huidige pitlane te vergroten. Het circuit is met 13,629 kilometer het grootste en langste in Europa. De regels van de FIA, die bepalen hoe groot de maximale capaciteit van een circuit is, geven het Le Mans circuit ruimte voor veel meer wagens gelijktijdig in een race dan de huidige pitlane aankan. Op basis van deze zelfde regels mag het aantal pitboxen op de baan nog omhoog.

Het circuit is samen met de ACO begonnen aan de bouw van een 56e pit, die geplaatst zal worden tussen het huidige pitgebouw en de uitbreiding die in 2008 is geplaatst. De bouw moet op 4 juni 2010 klaar zijn, ruim op tijd voor de 24-uursrace het weekeinde daarop.

Door deze uitbreiding kan één van de teams die nu als reserve op de lijst staan, alsnog meedoen aan de race van 2010. En in 2011 kan hier een team worden gehuisvest dat zich gaat bezighouden met een innovatief en specifiek project zoals bijvoorbeeld een hybride racewagen.

Als eerste reserveteam staat Spyker op de lijst. Maar deze fabrikant heeft laten weten zich terug te trekken van die positie, zodat de Automobile Club de l'Ouest zich moet beraden op welk team nu voor de nieuwe startplaatsen, die de nieuwe pitbox met zich meebrengt, in aanmerking komt. Als genomineerde wordt team Race Performance genoemd. Dit team doet mee in de LMP2 klasse van de LMS series, en heeft als rijders Pierre Brunea, Marc Rostan en Ralph Meichtry op de startlijst gezet. Komende dagen zal duidelijk worden of dit doorgaat.

Ron Lem