scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

AMR: Gelijke kansen 2011

Gepubliceerd op 27 mei 2010 door Geert van Dijk

Aston Martin geeft alleen het groene licht voor de bouw van zijn nieuwe LMP1 auto voor volgend jaar, als gegarandeerd wordt dat diesel- en benzineauto's op basis van gelijke kansen kunnen deelnemen.

Men heeft sinds de afgelopen zomer gewerkt aan de opvolger van de huidige op een Lola chassis gebaseerde LPM1 coupé. Maar Dave Richards zegt dat het team niet zal terugkeren naar de 24-uursrace, als de nieuwe regels in 2011 ervoor zorgen dat het team "op welke wijze dan ook wordt tegengewerkt" ten opzichte van de diesels.

"We willen er heel graag bij zijn", laat Aston Martin Racing teambaas Richards weten. "We werken aan een ontwerp studie van de auto, en tevens werken we samen met ‘Automobile Club de l'Ouest’ om ervoor te zorgen dat er echte gelijkwaardigheid is.”

"Zodra we ervan verzekerd zijn dat we op geen enkele manier worden gehinderd, zullen we besluiten om volgend jaar op Le Mans te zijn. Als er gelijke kansen zijn, zullen we erbij zijn."

Richards voegde toe dat AMR het geld al klaar heeft liggen om een nieuwe auto en motor te bouwen voor 2011.
"We hebben het geld om het te doen," zei hij. "We hebben niet hetzelfde budget als Peugeot en Audi, maar we kunnen efficiënter werken."

Geert van Dijk