scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Regenachtige kwalificatie tijdtraining voor Max in Genk

Gepubliceerd op 07 mei 2010 door Geert van Dijk

In Spanje haalde Max het maximale uit zichzelf en zijn materiaal. Hij schreef zowel de prefinale als de finale op zijn naam. Met die prestatie bouwde hij zijn voorsprong nog verder uit op de concurrentie. Max leidt het algemeen klassement met maar liefst zevenentachtig punten voorsprong op de nummer twee, de Engelsman Alexander Albon.
Door deze voorsprong kan Max dit weekend in Genk kampioen WSK Euro Series 2010 KF3 worden. Dit zou een fantastische prestatie zijn aangezien het pas de vierde van het vijf races tellende WSK Euro seizoen is.

Ook vandaag bij de kwalificatie tijdtraining had Max zware tegenstand. Werd de eerste serie nog op een droge baan verreden, bij serie twee en drie was dat niet het geval. Max trad op een natte baan aan en maakte direct duidelijk wat het doel van het weekend is, winnen! Hij reed in zijn serie de ene na de andere snelste ronde. Alleen in de laatste paar ronden was daar Nicolas Beer die net zeven honderdsten van een seconde sneller dan Max de sessie afsloot.
Door zijn snelle tijd is Max ingedeeld als kopman van groep E en start in de kwalificatie series steeds van P2.

We bellen Jos, die het druk heeft en ons daarom al snel Max aan de lijn geeft. Max vertelt vrolijk dat het de eerste sessie nog lekker droog was. "Maar net voor de tweede sessie begon het opeens heel hard te regenen. We hadden dus de regenbanden er al op, en die hielden zich erg goed op de natte baan. Alleen Nicolas Beer was me op het laatst nog net even voor."

Op onze vraag wat Max van zijn kansen morgen denkt zegt hij "Ik hoop op droog weer. In het droge zijn we toch enkele tienden sneller. Natuurlijk hebben we ook met nat weer wel kansen, maar dan wordt het nog harder werken." Ook de eerste bocht geeft wat zorgen: "Dat is een hairpin. Daar moet het hele veld dan massaal doorheen, maar ik heb er goede hoop op dat het ook daar goed gaat."
Vorig jaar was diezelfde hairpin de plek waar Max bij één van de races een duwtje kreeg en achterstevoren kwam te staan. Max sloot toen bijna achteraan het veld weer aan, maar kwam alsnog als eerste de finish over. Max vervolgt: "Het allerbelangrijkste is dat kampioenschap. Het ligt binnen bereik en we moeten dat gewoon pakken. Dáár gaat het om dit weekeinde, winnen!"

Het ontbreekt de jonge Verstappen dus niet aan ambitie en wilskracht. En die combinatie is hard nodig om het doel te bereiken wat dit weekeinde beoogd wordt. Makkelijk zal het niet worden, de concurrentie is sterk en de verschillen in rondetijden in de top zijn akelig klein. Het wordt dus nog een spannend weekeinde. Maar Jos en Max hebben veel vertrouwen in de goede afloop.

Het wedstrijdschema voor Max ziet er als volgt uit:

Zaterdag:
11.20 uur KF3 Kwalificatie serie C-E
13.20 uur KF3 Kwalificatie serie A-E
15.40 uur KF3 Kwalificatie serie D-E
17.40 uur KF3 Kwalificatie serie B-E

Zondag:
13.00 uur KF3 Prefinale
15.00 uur KF3 Finale

Uitslagen (vrijdag) van de 4e ronde van de WSK Euro Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 3)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Geert van Dijk