"> Jos hoopt zondag veel publiek te mogen begroeten in Genk - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos hoopt zondag veel publiek te mogen begroeten in Genk

Gepubliceerd op 07 mei 2010 door Niels Hendrix

Dit weekend rijdt Max op het circuit in het Belgische Genk de vierde ronde van de WSK Euro Series. Max heeft in dat internationale kampioenschap na drie rondes een riante voorsprong van 87 punten opgebouwd en kan – als zijn concurrenten niet meer dan 22 punten inlopen – zondag al het KF3 kampioenschap binnen halen!

Hoewel Max met zijn 12 jaar een van de jongste deelnemers is en moet strijden tegen coureurs met veel meer ervaring, is Max degene die het tempo aangeeft. Daarmee presteert Max boven alle verwachtingen. Vader Jos is dan ook bijzonder tevreden over Max: "Max rijdt zijn races heel volwassen. Ook bij tegenslagen blijft hij koel en beheerst en weet hij weer plaatsen goed te maken. Hij kan zijn hoofd gebruiken tijdens een race. Beter dan ik. Dat is echt een sterk punt van Max. Ik zou zelf veel eerder het gevecht weer zijn aangegaan, maar Max blijft rustig en haalt ze een voor een weer in."

Zoals gezegd kan Max aanstaande zondag op zijn thuiscircuit in Genk het Europese KF3 kampioenschap van de Winning Series Karting (WSK) veilig stellen. Een hoger podium is er op zijn leeftijd niet te behalen. Jos verwacht dat er veel mensen op af gaan komen: "Max kan in Genk al kampioen worden. Het gaat druk worden, want het is dicht bij huis. Ik hoop dat er veel mensen op het evenement af komen. Met vlaggen en veel enthousiasme, zoals vroeger voor mij. Alleen hoop ik dat ze een beetje begrijpen dat Max zich moet kunnen voorbereiden op het racen. Tot na de finale, dan mogen ze wat mij betreft langs komen en foto's maken. Max moet zich gewoon kunnen concentreren op zijn race, en daarna mag hij doen en laten wat hij wil."

Bij dezen ligt de uitnodiging er dus voor eenieder om op zondag 9 mei circuit Horensbergdam in Genk (Europalaan 555) te bezoeken. Naast Max rijdt daar dan de hele internationale karttop. Dat alleen al is de moeite waard om eens te gaan bekijken.
Afhankelijk van de groep waar Max in terecht komt, rijdt hij zondag om 10.30 uur of 10.50 uur zijn laatste kwalificatie serie. De KF3 finales zijn vervolgens om 13.00 uur en 15.00 uur.

Niels Hendrix