scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Voor de achtste keer dit seizoen start Mika Hakkinen van...

Gepubliceerd op 15 augustus 1998 door Ron Lem

Voor de achtste keer dit seizoen start Mika Hakkinen van pole-position, en wederom bezet McLaren Mercedes de gehele eerste rij. De enige coureur die een beetje in de buurt kon blijven van het dominante duo was Michael Schumacher. Hij volgde op 0.4 seconden, terwijl zijn teammaat Irvine op 1.4 seconde vijfde werd.

Mika Hakkinen viert zijn pole position
Copyright Bryn Williams/F1 Picturenet

De Hungaroring ligt Damon Hill uitzonderlijk goed. Hij werd vierde met een tijd die ook een seconde sneller is dan teammaat Ralf Schumacher die 10e kwalificeerde. Zesde werd Jacques Villeneuve.

Het Stewart team kwalificeerde 14e en 17e met Jos Verstappen 0.3 achter Rubens Barrichello.


Jos Verstappen
Copyright Erasmus Press

Voor de derde keer dit seizoen heeft Rosset de 107% marge niet gehaald en mag morgen als toeschouwer aanwezig zijn. Zijn teammaat Takagi was bijna drie seconden sneller.
Morgen is het Michael Schumacher's een van zijn laatste kansen om nog aansluiting te behouden op de wereldtitel en hij zal alles op alles moeten zetten om voor Hakkinen te proberen finishen. Hopelijk wordt het een spannende race.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.

Na de race zei Jos: "Ik had een moeilijke dag maar ik denk niet dat we had al te slecht deden gezien de omstandigheden. Ik kon 's-ochtends tijdens de vrije trainingen maar acht rondjes rijden. In de eerste sessie had ik een motorprobleem en in de tweede sessie zat ik achter Rosset, toen hij te vroeg remde en ik in zijn achterkant terecht kwam. Als gevolg daarvan waren we nog steeds hard bezig de goede set-up te vinden tijdens de kwalificatie, hetgeen natuurlijk niet ideaal is. De auto werd ook nog eens beschadigd aan de voorvleugel op de weegbrug wat de zaken er ook niet beter op maakte. Ik denk dat het beter had gekund maar nu kijk ik uit naar de race. Het zal zwaar worden omdat het een erg moeilijk circuit is en het zo hobbelig is."

Alain Jenkins, Technisch directeur van Stewart-Ford: "Dit is het eerste weekend dat Bridgestone de nieuwe bredere voorband heeft geleverd. Het testen daarvan startte vorige week op Silverstone en ging door tijdens de trainingen hier in Hongarije. De nieuwe band verandert de balans van de SF-2 behoorlijk maar veel werk aan de set-up en een nieuwe wielophanging op Rubens' auto leek het goed te doen vanmorgen."