scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari modificeert motoren

Gepubliceerd op 05 mei 2010 door Geert van Dijk

De eerste vier races van het F1 seizoen zijn voor Ferrari niet geheel onverdienstelijk verlopen. Fernando Alonso wist de openingsrace van het seizoen te winnen. Diezelfde Alonso staat momenteel, met slechts elf punten achterstand op Jenson Button, op een derde plek in het kampioenschap. Ook staat Ferrari in het constructeurs kampioenschap op een tweede plek. Hiermee doet Ferrari het stukken beter dan het vorige seizoen, dat na vier races als verloren beschouwd moest worden.

Achter de schermen heeft het team het echter niet makkelijk. Met name de motoren zijn niet betrouwbaar genoeg, er wordt regelmatig een motor opgeblazen. Het resultaat hiervan is dat Alonso's overgebleven motorvoorraad voor dit seizoen het team zorgen baart. Ook Sauber, dat de klantenmotoren van Ferrari gebruikt, kende al de nodige technische problemen met deze krachtbron.

Ferrari heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar de technische achtergrond van de problemen. Dit onderzoek bracht aan het licht dat er een ontwerpfout in de motor zit. Deze fout is te verhelpen, maar daarvoor is de toestemming van de FIA mogelijk. Deze toestemming is nu verleend, Ferrari heeft het groene licht gekregen om de motoren te modificeren. De aanpassing zal al in Spanje ingezet worden.

Geert van Dijk