Jos en Max rijden beiden 5 mei in Hoensbroek!

Gepubliceerd op 29 april 2010 door Jo Vleugels

Voor alle fans weer eens een mooi moment om beide Verstappens aan het werk te zien. Volgende week woensdag 5 mei rijden zowel junior als senior in Hoensbroek tijdens de viering van 50 jaar karting!

De 50 jaar karting heeft betrekking op Hoensbroek zelf, waar op 30 april 1960 de allereerste officiële 'skelter' wedstrijd in Nederland werd verreden. Deze werd gehouden op een stoffige sintelbaan van het Emma stadion in Hoensbroek en die was dus spannend genoeg om uit te groeien naar een mooie sport in 2010.

De organisatie van 50 jaar karting is in handen van de KNAF en wordt gehouden in de vorm van een groot demo-evenement, welk voor iedereen toegankelijk is. Er worden races gereden met historische karts, maar ook moderne en vele wereld- en europees kampioenen zullen aanwezig zijn. Zo zie je bijvoorbeeld Peter de Bruijn tijdens de histokart classic races. Hij was wereldkampioen in 1980, net voor Ayrton Senna, die als tweede eindigde!

Jos en Max Verstappen zullen die dag demo's geven in de klasse Champions. Misschien eens een mooie gelegenheid om op deze vrije dag naar het Limburgse Hoensbroek te reizen. Vervelen zul je jezelf niet, want er staan ook optredens van verschillende artiesten gepland.


Het programma begint om 10.30 uur met demo's van de historische skelters Vintage uit de periode 1960-1970, en daarna de klasse Classic uit 1970-1980. Hierna volgt de klasse Champions met verschillende kampioenen van na 1980. Daarna volgen demo's van alle moderne kart klassen. Om 16.30 uur wordt het programma afgesloten door de historische skelters.

Het adres van het evenement is: Gravin von Schönbornlaan 2 te 6442 AX Hoensbroek, rondom zwemparadijs Otterveurdt waar tot 1996 stratenraces zijn verreden. Stratenraces waar Michael Schumacher en Jos Verstappen al tegen elkaar streden!
Voor meer info kun je kijken op: KNAF site

Jo Vleugels