Reacties van Max en CRG op dubbele winst in Zuera

Gepubliceerd op 20 april 2010 door Niels Hendrix

De pas 12 jaar oude Max Verstappen etaleert op indrukwekkende wijze zijn talent op het allerhoogste kartniveau. Zo ook afgelopen weekend in het Spaanse Zuera. Want zowel de prefinale als de finale van de derde ronde van de WSK Euro Series wist Verstappen junior - na intensieve gevechten op de baan - op zijn naam te schrijven.
Door deze dubbele overwinning ligt het Europese KF3 kampioenschap binnen handbereik tijdens de eerstvolgende ronde in Genk.

"Ik wist twee kwalificatie series te winnen", vertelt Max. "Maar ik eindigde ook een keer achterin als elfde, toen ik zondagochtend van de baan schoot door de regen. In de prefinale moest ik tot aan het vallen van de vlag vechten om mijn concurrenten voor te blijven. De finale was ook erg zwaar, maar toen ik terugviel tot de vierde plaats, heb ik hard mijn best gedaan om mijn rivalen in te halen. Ik ben hier heel blij mee! In de stand is nu een groot gat tussen mij en de andere rijders."


Twee keer gewonnen in Zuera!


Hopelijk heeft Max een grote bekerkast...

Omar di Gesualdo, de teammanager van CRG, laat weten: "Max Verstappen haalde een dubbele winst in Zuera en is erg dicht bij de titel in de KF3 klasse. Ik denk dat de jonge Nederlandse coureur dit voor elkaar gaat krijgen tijdens de volgende race in België. Zijn deelname aan het WSK is een geweldig succes, bovendien is hij ook een goede testcoureur voor zowel het CRG chassis als de Maxter motor. Ik ben ervan overtuigd dat hij een mooie carrière tegemoet gaat."

Zulke lovende woorden krijg je natuurlijk niet voor niets. Maar in dit geval verdiend Max ze dubbel en dwars!

Niels Hendrix