scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max rijdt prima kwalificatie tijdtraining in Spanje

Gepubliceerd op 16 april 2010 door Geert van Dijk

Tijdens de vorige ronde van het WSK Euro Series kampioenschap in Lonato leverde Max een uitstekende prestatie. Ondanks een moeilijke uitgangspositie wist hij de prefinale op zijn naam te schrijven. In de finale moest hij alleen de Brit Alexander Albon voor zich dulden.

Met dit resultaat verstevigde Max zijn leidende positie in het kampioenschap. Als hij zijn voorsprong van vijfenvijftig punten dit weekend verder weet te vergroten, kan Max de voorlaatste ronde in Genk zelfs al kampioen worden.
De kans hierop is zeker aanwezig. Max liet vandaag zien dat hij zich op het circuit in Zuera prima thuis voelt. Vandaag reed hij in de laatste vrije trainingen een uitstekende 1:02.429 wat de snelste tijd van de dag was.
Aan het einde van de middag reed Max in zijn kwalificatie tijdtraining een 1:02.938. Hiermee moest hij zowel de Deen Nicklas Nielsen als de Nederlander Peter Hoevenaars voor laten gaan. De Noor Dennis Olsen liet in de eerste sessie de snelste tijd overall noteren. Met een 1:02.750 was hij 0.188 seconde sneller dan Max.

In de gecombineerde uitslag van de kwalificatie tijdtraining is Max door de procentenregel geëindigd op de negende positie. Dit levert hem een indeling in groep D positie 2 op. In de kwalificatie series betekent dit dat Max drie keer vanaf de vierde en één keer vanaf de derde positie start.

We bellen Jos, maar voor we de kans krijgen om te vragen hoe het gaat, zegt hij: "Ik geef je even aan de coureur zelf, is dat goed?" Natuurlijk hebben we daar geen bezwaar tegen. Vervolgens krijgen we Max aan de lijn en vragen hoe het gaat: "Op zich gaat het wel goed. In de trainingen ging ik best wel hard. Eerst zelfs wel anderhalve seconde sneller dan de anderen", zegt Max en hij vervolgt: "In de kwalificatie ging het wat minder, daar eindigde ik derde in mijn serie waardoor ik morgen aan de buitenkant moet starten." We vragen waarom Max als negende in de rangschikking opgenomen is terwijl hij de zevende tijd reed. Max antwoordt: "Dat weet ik niet precies, maar het komt door de procentenregel." Op de vraag wat er in de kwalificatie minder goed ging, legt Max uit: "De carburateur werkte niet helemaal lekker, maar ik denk dat het meer aan mezelf lag.Verder in de sessie had ik mijn banden al wat opgebruikt waardoor ik de latere rondjes niet meer harder kon gaan."
"Je hebt goede hoop voor morgen, hè?", vragen we. "Jazeker, dat komt helemaal goed!", is het antwoord van Max.
We sluiten het gesprek af en vragen of Max verder nog een nieuwtje te melden heeft: "Nee", zegt Max. "Morgen lekker rijden, groeten thuis!" "Dank je wel, Max", reageren we. "Jij ook de groeten aan iedereen in Spanje."


De CRG fabrieksrijders

Het wedstrijdschema voor Max ziet er als volgt uit:

Zaterdag:
11.40 uur KF3 Kwalificatie serie B–D
13.40 uur KF3 Kwalificatie serie C–D
15.40 uur KF3 Kwalificatie serie D–E

Zondag:
10.10 uur KF3 Kwalificatie serie A–D
13.00 uur KF3 Prefinale
15.00 uur KF3 Finale

Uitslagen (vrijdag) van de 3e ronde van de WSK Euro Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 3)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Geert van Dijk