Mercedes nog niet verslagen

Gepubliceerd op 06 april 2010 door Ron Lem

Nu het Formule 1 seizoen zijn eerste drie Grand Prix heeft gereden, begint langzaamaan zichtbaar te worden welke teams sterker zijn, en welke minder. Mercedes GP, dat hoog inzette met onder meer zevenvoudig kampioen Michael Schumacher, heeft tot nu toe genoegen moeten nemen met slechts één podiumplaats in Maleisië. Het was Schumachers teamgenoot Nico Rosberg die onder de hitte van Sepang de derde plaats op het podium in de wacht wist te slepen.

Voor Mercedes is dit resultaat, zeker met twee getalenteerde rijders, magertjes te noemen. In de pers wordt dan ook volop gesproken over het achterwege blijven van meer zegevieringen van dit team. Toch vindt het team zelf dat dit te vroeg is en men rekening moet houden met betere resultaten in de komende races. "We zijn nog lang niet verslagen", aldus CEO Nick Fry.

Teamleider Nick Fry waarschuwt voor een te vroege beoordeling van de mogelijkheden van Mercedes GP. Fry meent dat de eerste races moeten worden gezien als inwerkperiode voor zowel materiaal als mensen.
"We hebben een uitstekend en zeer sterk team. Met Ross Brawn als technisch directeur en coureurs als Michael Schumacher en Nico Rosberg, hebben we de potentie om eender welk ander team of rijder te verslaan. Podiumplaats nummer één ligt zeer dicht binnen bereik."

Fry is verder zeer onder de indruk van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. "Vooral de feedback die hij aan het team geeft over de wagen is verrassend. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt. Met dit waardevolle commentaar zullen we de wagens binnen zeer korte tijd zodanig hebben afgesteld, dat de teams in de voorhoede ons zeer serieus moeten gaan nemen."
Dat de Duitser in Maleisië de eindstreep niet haalde door een afgelopen wielmoer doet niets af aan het enthousiasme van Schumacher. Fry: "Hij heeft het geaccepteerd als domme pech, iets dat bij iedereen een keer kan voorkomen. Hij heeft het er nauwelijks meer over. Schumacher ziet nu alweer uit naar de volgende GP in China en werkt daar met het team alweer helemaal naar toe."

Ook wat Rosberg betreft is Fry zeer te spreken. "De man doet het precies zoals we hadden verwacht en is een sterke rijder. Geïnspireerd door Schumacher als teamgenoot weet hij goede resultaten te bereiken."

Of Mercedes GP de verwachtingen van Nick Fry gaat waarmaken, is iets dat de komende races zal blijken.

Ron Lem