scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max op zaterdag weer vooraan op Lonato

Gepubliceerd op 27 maart 2010 door Niels Hendrix

Ging het de eerste ronde van de WSK Euro Series nog van een leien dakje voor Verstappen junior, de tweede ronde begint de concurrentie zich meer en meer op te dringen en wordt het allemaal al een beetje moeilijker.
Op Lonato reed Max vandaag een drietal kwalificatie series. Vanwege het grote aantal deelnemers, waarvan er uiteindelijk maar een select aantal deel kan nemen aan de werkelijke race, zijn de deelnemers opgedeeld in poules. Zo kwalificeren de deelnemers zich in totaal in vier series. Voor Max, die is ingedeeld in groep D, betekent dit drie series op de zaterdag en één op zondagmorgen. Vandaag waren de series tussen de groepen B-D, C-D en D-E.

De eerste serie van vandaag was voor Max niet een van de allerbeste. Na een warming-up waar Max de achtste tijd neerzette, werd de eerste kwalificatie serie van tien ronden gereden tussen groep B-D. Deze serie eindigde Max op de vijfde plaats. Wij belden met Jos om te horen hoe dat zo kwam.

"De eerste serie had Max een beetje pech, hij lag derde en toen kreeg hij een tikje. Er kwamen hem toen meteen twee concurrenten voorbij. Direct daarna was er een gele vlag situatie. Toen was de race voorbij en dat was jammer". Max eindigde deze serie na vanaf P6 te zijn gestart als vijfde. Omdat dit resultaat wel meetelt voor de startpositie bij de prefinale, moet Max de verdere series zo goed mogelijk scoren.

De tweede serie ging beter. Max startte in de kwalificatie C-D vanaf positie zes, en kwam na één rondje al als derde over start-finish. Bij de zevende passage van de lijn was Max opgeklommen naar de eerste positie en gaf de leiding van de race niet meer uit handen.
De derde serie tussen de groepen D en E mocht Max vanaf de vijfde positie starten. Binnen drie rondes kwam Max als eerste over de start-finish, en ook nu heeft hij de rest van de race als leider in de strijd gereden.

Toch toonde Jos zich bezorgd. "Het was een beetje moeilijk allemaal. Het hele veld ligt akelig dicht bij elkaar en de tijden zijn heel erg krap. Tussen de eerste drie zit amper drie tienden onderling verschil".
Wij merkten aan Jos op dat Max niet de snelste rondetijden reed, maar wel een vechter op de baan lijkt te zijn. "Max kan gelukkig wel de race naar zijn hand zetten, dat is erg fijn. We hopen dat hem dat morgen ook goed lukt", aldus Jos.

Zondag zal de prefinale om 13.00 uur worden gereden. De finale is om 15.00 uur.

Uitslagen (zaterdag) van de 2e ronde van de WSK Euro Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (B-D)
Uitslag van de kwalificatie serie (C-D)
Uitslag van de kwalificatie serie (D-E)

Ron Lem