scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max moet vol aan de bak in de tweede ronde WSK Euro Series

Gepubliceerd op 26 maart 2010 door Niels Hendrix

Ongelooflijk goed. Zo mag de eerste ronde van het WSK Euro Series kampioenschap voor Max toch zeker omgeschreven worden. Na pittige gevechten in de prefinale won Verstappen junior alsnog in het Italiaanse Muro Leccese. In de finale die daarop volgde was Max zelfs heer en meester. Een perfect eindresultaat dus.

Dit weekend staat de tweede ronde van dit heel Europa aandoende kampioenschap op de kalender en Max treedt weer aan in de klasse KF3, waarin hij 12 tot 15-jarige tegenstanders treft.
Op woensdag en donderdag kreeg het internationale veld de kans om de baan te verkennen tijdens de vrije trainingen. Op vrijdag volgde een laatste reeks vrije trainingen waarna Max zijn kwalificatie tijdtraining reed.

Gedurende de vrijdag werd duidelijk dat Max op circuit "South Garda" in Lonato vol aan de bak zal moeten om een goed resultaat te behalen. Bij de eerste van de drie vrije trainingen zette hij nog een tweede tijd neer. In de tweede en derde vrije training echter moest Max genoegen nemen met een tiende en achttiende tijd.
Na deze vrije trainingen volgde de kwalificatie tijdtraining. Net zoals in Muro Leccese regende het ook hier een deel van de sessies. Max zette in zijn kwalificatie tijdtraining op een opdrogende baan een vijfde tijd neer. In de overall uitslag zou hij hiermee op de vierendertigste positie eindigen maar vanwege de regen is dit gecompenseerd. In de gecombineerde uitslag vinden we Max op de veertiende plek terug. Dit resultaat levert hem voor de kwalificatie series drie keer een zesde en één keer een vijfde plek op de startgrid op.

We krijgen Jos aan de telefoon: "Bij de kwalificatie stonden we tussendoor iedere keer bovenaan, en gedurende de ronde zakten we terug naar de vijfde à zesde positie. Als Max over de finish kwam stond hij weer op de eerste plek." Jos vervolgt: "Net in zo'n hele goede ronde begon het ineens heel hard te regenen. Toen was het over en stonden we vijfde in onze serie en veertiende algemeen. Dat is natuurlijk jammer, het worden morgen spannende races. De snelheid zit er wel in, moet ik zeggen. Alleen vanmorgen met de trainingen ging het even minder maar in de kwalificatie ging het weer goed dus ik ben positief gestemd."

We vragen Jos of hij profijt heeft van het testwerk van de afgelopen weken: "Ja, ik denk het wel." zegt Jos, en hij vervolgt: "Maar het is altijd moeilijk om daar een antwoord op te geven. Tijdens de trainingen waren we heel snel onderweg. We weten nog niet precies waarom het vanochtend minder ging. Ik zelf denk dat er verschil in de banden zit."
Jos sluit af: "Volgens mij hebben we een goed setje banden voor de race dus dat is altijd fijn. Kortom, het ziet er goed uit. Maar de wedstrijd moet nog beginnen, hè! Max z'n concurrenten staan ook een beetje achteraan dus ook dat is positief", aldus Jos vanuit Lonato, Italië.


Max geeft 'the Flying Dutchman' een nieuwe betekenis

Het programma voor zaterdag en zondag ziet er als volgt uit:
Zaterdag en zondag worden vier kwalificatie series gereden waarvan de startopstelling bepaald is in de kwalificatie tijdtraining.
Zondag wordt de prefinale gereden, de startopstelling hiervan is bepaald door de vier kwalificatie series. De uitslag van de prefinale levert de startgrid voor de finale race op.
Hoe het Max in Lonato vergaat, kun je natuurlijk weer via Verstappen.nl volgen.

Uitslagen (vrijdag) van de 2e ronde van de WSK Euro Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 3)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Geert van Dijk