scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max goed voorbereid voor eerste WSK Euro Series race

Gepubliceerd op 04 maart 2010 door Niels Hendrix

Max Verstappen is samen met zijn jarige vader in Muro Leccese (Italië). Maar tijd om feest te vieren is er voorlopig nog niet. Het is een drukke week, die op maandag begon met testen en vandaag verder ging met vrije trainingen. Dat allemaal in aanloop naar de eerste ronde van de WSK Euro Series, waar Max voor CRG uitkomt in de klasse KF3.

"Het gaat heel goed. Volgens mij was Max vandaag de snelste", laat monteur Jos ons weten, terwijl hij de kart onder handen neemt. "Volgens mij?", zeg je? "Ja, er werd vandaag zonder transponders gereden dus ik heb geen tijden van anderen gezien."
Op maandag, dinsdag en woensdag was er een collectieve test op La Conca, hetzelfde circuit als waar de race komend weekend verreden wordt. Hoe ging dat? "We hebben onder goede omstandigheden, droog weer, veel kunnen uitproberen en experimenteren. Dinsdag en woensdag waren we sowieso het snelste." Op de vraag wat er zoal getest is, komt geen antwoord. "Dat kan ik je wel uitleggen maar dat begrijp je toch niet", roept Jos nog snel voordat hij weer druk verder gaat met het sleutelen aan de kart.

Het programma is dan ook zo goed gevuld dat er amper rust is voor de Verstappens. Op vrijdag volgen nog een paar vrije trainingen en de kwalificatie tijdtraining.
Op zaterdag rijdt Max dan drie van zijn vier kwalificatie series. Zo'n "serie" is een korte kwalificatie race (10km), en alle series samen bepalen de startopstelling voor de prefinale. Aangezien er maar 34 karters aan de start van de finales staan, worden er weer zware kwalificatie series verwacht. Er zijn namelijk 90 deelnemers in de KF3 (12 tot 15-jarigen).
Zondag volgt de laatste kwalificatie serie en zijn 's middags de prefinale en de finale. In de KF3 zijn die finales 20km lang. Het is nog even afwachten maar als er niet teveel tegenslag volgt, zal Max daar ook aan de bak mogen.

Daarna is er het afbreken, opruimen en op huis aan. Het is een dagje rijden met de bus, dus dat feestje dat nog gevierd moet worden, krijgt uitstel tot na het weekend.

Niels Hendrix