scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Team US F1 richt zich op seizoen 2011

Gepubliceerd op 03 maart 2010 door Geert van Dijk

Na een periode van onzekerheid rond het aan de start verschijnen van Team US F1 in 2010 is uiteindelijk het doek gevallen. Al weken is het onzeker of het US F1 gaat lukken met auto's aan de start te verschijnen bij de eerste Grand Prix dit seizoen, die verreden zal worden op 14 maart in Bahrein. Nu dinsdagmiddag personeel met onbetaald verlof is gestuurd, is duidelijk geworden dat dit doel niet gehaald zal worden.

Teambaas Ken Anderson geeft aan dat alle hoop voor het voortbestaan van Team US F1 nog niet vervlogen is ondanks dat het werk aan de huidige auto stopgezet is. Een verzoek is bij de FIA neergelegd om de inschrijving van Team US F1 vast te houden voor het volgende seizoen. Tot de FIA met een besluit komt met betrekking tot dit verzoek is het, met in het achterhoofd dat de officiële inschrijvingslijst voor 2010 ieder moment vrijgegeven kan worden, zinloos om aan de auto verder te werken waarmee dit seizoen geracet zou worden.

Nu Team US F1 zeker niet meedoet dit seizoen zijn er voor de FIA twee opties, de inschrijving van Stefan GP alsnog honoreren of de plek niet opvullen dit seizoen maar het volgende seizoen opnieuw kanshebbers erop in laten schrijven.


Veel verder dan de tekentafel is US F1 niet gekomen

Geert van Dijk