Max tweede bij Winter Cup!

Gepubliceerd op 23 februari 2010 door Niels Hendrix

Max Verstappen is tijdens zijn allereerste internationale race bij de Winter Cup in Lonato (Italië) als tweede geëindigd! Een super prestatie voor het 12-jarige talent dat het in de KF3 klasse op moest nemen tegen 12 tot 15-jarigen.
Al voor de vijftiende maal was het South Garda Karting circuit de gastheer van de klassieke opener van het jaar. Voor CRG coureur Max was het de eerste krachtmeting met de wereldtop qua karting. Die vuurdoop heeft hij dus glansrijk doorstaan door op enkele tienden achter de Russische winnaar te eindigen.

Op zondag stond na een goede vrijdag en zaterdag allereerst nog de vijfde en laatste serie op het programma. Max won deze vrij eenvoudig. Daarmee stond hij na de series met twee tweede plaatsen en drie eerste plaatsen bovenaan, en verzekerde hem dat van de pole positie voor de prefinale.
Helaas kon Max zijn ideale uitgangspositie daar niet verzilveren en moest hij de Rus Egor Orudzhev, rijdend voor Intrepid, voor zich laten en finishte hij dus als tweede.
Dat betekende een tweede startplaats voor de finale. Ondanks een strijd tot in de laatste meters van de race, wist Max de Rus niet te verschalken en volgde hij op 0.328 seconden.


Max Verstappen (2e), Egor Orudzhev (1e), Alexaner Albon (3e)


Podia is Max wel gewend, maar die op het wereldtoneel nog niet

"Ik moet je zeggen dat het heel goed ging. We kwamen net iets tekort voor de zege, maar we zijn heel tevreden met deze tweede plaats. Motorisch waren we goed en soms win je, soms verlies je", aldus Jos. "Voor Max was dit de eerste wedstrijd op zo'n hoog niveau met 108 deelnemers. De meesten zijn ouder en hebben al een jaar ervaring in deze klasse, dat mag je niet vergeten. Het gaat prima en de samenwerking met CRG is goed. Ze zijn blij met ons en het ziet er goed uit voor dit jaar. We hebben het goed gedaan in Lonato. De motoren lopen goed en zijn snel. Zo gaan we stap voor stap de goede richting op met de set-up en boeken we continu vooruitgang. Het begin was heel moeilijk, de verschillen zijn minimaal, je praat echt over honderdsten. Maar we hebben laten zien dat we erbij zitten. Ik ben dan ook super positief en ontzettend tevreden. Laten we eerlijk zijn, Max is pas twaalf. Wat wil je nog meer, dit zijn gewoon erg goede resultaten."

Max heeft ook zijn woordje klaar: "Ja, dit was een leuk debuut. Eindelijk echte competitie. Ik zat dicht bij de winst, maar ik ben blij met dit resultaat. Ik was de enige CRG-fabriekscoureur die in de finale zat. Al met al ben ik tevreden, het was een mooi weekend. Ik wil Aad Bos, Richard Pex, papa en CRG bedanken voor hun ondersteuning. Nu gaan we op weg naar de eerste race van de WSK, over twee weken in La Conca", meldt Verstappen junior tenslotte.

Klik hier voor de uitslag van de serie D-E in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag (totaal) van de series in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag van de prefinale in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag van de finale in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag (totaal) van de KF3 van de Winter Cup 2010

Niels Hendrix