"De eerste twee series finishte ik als tweede en de laatste van vandaag heb ik gewonnen, dus dat ging wel goed. We zitten er in ieder geval vooraan bij. "> Max blijft snel bij Winter Cup - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blijft snel bij Winter Cup

Gepubliceerd op 20 februari 2010 door Niels Hendrix

Na de succesvolle vrijdag volgde vandaag een succesvolle zaterdag tijdens de Winter Cup in Lonato. Max reed op vrijdag de vierde tijd in de kwalificatie en won zijn eerste serie, een race over 15 ronden.
Op zaterdag stond de kleine Verstappen drie maal aan de start voor nog drie series. De maar liefst 108 karters in de KF3 klasse zijn namelijk opgesplitst in zes groepen.

"Het ging goed vandaag", krijgen we van Max te horen. Jos die ten tijde van het telefoontje in bad zit – waarschijnlijk om het vuil na een dag hard werken af te schrobben – hoeft dit keer dus niet als spreekbuis op te treden. Max vervolgt: "De eerste serie was het half droog, half nat. De baan werd daarna helemaal droog maar iedereen stond nog op regenbanden, dus die werden helemaal kapot gereden. Ze waren helemaal op, dus dan begin je te glijden." Toch wist Max nog een super prestatie neer te zetten!
"De eerste twee series finishte ik als tweede en de laatste van vandaag heb ik gewonnen, dus dat ging wel goed. We zitten er in ieder geval vooraan bij. Ik denk dat ik morgen in de prefinale zelfs als eerste of tweede mag starten, als ik in de laatste serie als eerste of tweede eindig."


Max en zijn monteur Jos

"Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan", zegt Max, die voor het fabrieksteam van CRG rijdt, bescheiden. Het is natuurlijk ook niet niks zo'n debuut in de internationale wereld. Alle toppers draaien dit weekend op het South Garda Karting circuit hun rondjes. "Ja, echt iedereen rijdt mee."
Zondag rond het middaguur rijdt Max zijn laatste serie van de vijf. Daarna volgt voor hem nog een prefinale en aan het eind van de dag is de grote finale. Tegen die tijd zijn er nog maar 34 van de 108 coureurtjes over. Hopelijk weet Max de goede lijn door te trekken tot het eind van het weekend en blijft Jos als monteur goed werk afleveren.

Klik hier voor de uitslag van de serie B-D in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag van de serie A-D in de KF3 van de Winter Cup 2010
Klik hier voor de uitslag van de serie D-F in de KF3 van de Winter Cup 2010

Niels Hendrix