scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max begint voortvarend aan zijn internationale debuut

Gepubliceerd op 19 februari 2010 door Niels Hendrix

In het Italiaanse Lonato rijdt Max Verstappen dit weekend zijn allereerste internationale wedstrijd tijdens de Winter Cup. Zoals bekend komt hij voor het fabrieksteam van CRG uit in de bijzonder competitieve KF3 klasse. In Lonato treft Verstappen junior maar liefst 107 concurrenten in een race die wordt gezien als de eerste grote krachtmeting van het seizoen 2010.
Op vrijdag was op het South Garda Karting circuit nat en koud. Normaal is Max ook onder die omstandigheden bijzonder snel, maar op de hardere banden van Dunlop - waar dit seizoen voor het eerst op gereden wordt - is het lastig de juiste afstelling te vinden.

"Het ging moeizaam vandaag, niet overtuigend", steekt Jos van wal als we hem spreken. "Het regende tijdens de trainingen en de resultaten waren wisselend. We vroegen ons af waar het aan lag. Het was hard werken om de juiste afstelling te vinden, maar tijdens de kwalificaties reed Max de vierde tijd. Daar ben ik heel tevreden mee. Dan start je in ieder geval vooraan."

Na de tijdtrainingen worden de 108 karters in zes groepen opgesplitst. Iedere groep rijdt dan één keer tegen elkaar, waarna de totaalscore uit die vijf series van iedere karter opgeteld wordt. Dat leidt tot twee prefinales waar twee maal 34 man van start gaan. En uit iedere prefinale gaan tenslotte de beste 17 karters door naar de finale. Het is dus een loodzware afvalrace waar er absoluut geen ruimte is voor tegenslagen.
"Max reed vandaag zijn eerste serie van de vijf", vervolgt Jos. "En die heeft hij gewonnen met een straatlengte voorsprong! Max reed op het zeiknatte circuit supersnelle rondetijden dus dat was helemaal top. Het ziet er goed uit zover."

"Het is pas de eerste internationale wedstrijd van Max. We mogen niet verwachten dat het altijd goed zal gaan, af en toe zal het resultaat ook minder zijn. Vooral de banden zijn nog wennen. Voor Max, voor de kart, voor mij. We mogen ook niet vergeten dat de concurrentie zwaar is en niet zal zitten te slapen. Maar het feit dat we er nu al bij de top zitten, stemt me optimistisch."

Op zaterdag rijdt Max zijn andere vier series, waar we aan het eind van de dag vanzelfsprekend over zullen berichten. Zondag staan dan – mits hij snel genoeg is – voor Max de prefinale en de finale op het programma.

Klik hier voor de uitslag van de twee KF3 kwalificaties van de Winter Cup 2010

Niels Hendrix