CRG team 2010 nu kompleet

Gepubliceerd op 13 februari 2010 door Ron Lem

Het fabrieksteam voor kartfabrikant CRG voor 2010 is bekend. Het team heeft een zorgvuldige afweging gemaakt tussen diverse talentvolle jonge rijders, en is uiteindelijk gekomen tot een evenwichtige en kansvolle samenstelling.

Zo zal in de Super KF een viertal rijders CRG in de WSK Euro Series en WSK World Series vertegenwoordigen. Onder de vier bevindt zich de huidig wereldkampioen Arnaud Kozlinski. Naast deze talentvolle rijder zullen ook Davide Forè alsmede de bekerhouders van de KF2 series 2009, Eddy Tinini en Felice Tiene hun krachten in de strijd gooien.

In de KZ1 zal Jonathan Thonon in de WSK Euro Series de CRG kleuren verdedigen. Deze Belgisch Kampioen is hier uitermate geschikt voor en heeft sinds 2007 al drie opeenvolgende wereldkampioenschappen op zijn naam staan. In de KZ2 klasse komt Jonathan uit in de WSK World Series. De beide Italiaanse rijders Giovanni Martinez en Roberto Curia zullen in de KZ2 in alle WSK Euro Series te zien zijn.

En dan uiteraard de klasse KF3. Zoals we hebben kunnen lezen, zal Max Verstappen hier uitkomen voor het CRG team. De zoon van Jos Verstappen heeft afgelopen seizoenen in de KF5 serie van het Belgian Karting Kampioenschap en de Mini Max van de BNL Karting Series, laten zien de talenten van vader Jos en moeder Sophie te hebben geërfd. Max heeft menigeen versteld doen staan met zijn resultaten waaronder twee opmerkelijke inhaalraces in het afgelopen seizoen.
Ook de succesvolle regenraces die er bij zaten, bewijzen dat Max het racen in de genen heeft zitten.
Dit is CRG niet onopgemerkt voorbij gegaan en Max werd als eerste voor het KF3 team gecontracteerd. Als teamgenoten krijgt Max gezelschap van de Franse rijder Benjamin Gérard, Frans kampioen "Minime" in 2008, en van de jonge Italiaanse rijder Mario Ziletti.


Max vlak voor de start in Genk 2009

Ron Lem