scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mansell mikt op Le Mans plaats

Gepubliceerd op 04 januari 2010 door Niels Hendrix

Nigel Mansell mikt op een startplaats voor de 24 Uur van Le Mans nadat hij zich heeft ingekocht in het Britse team Beechdean Motorsport. De Formule 1 wereldkampioen van 1992 heeft daarmee Beechdean Mansell Motorsport gevormd en rijdt met een door de fabriek ondersteunde Ginetta-Zytek Z09R in de LMP1 klasse van de Le Mans Series. Hij hoopt een uitnodiging voor de 24 Uur van Le Mans te ontvangen.
De twee zonen van Mansell, Leo en Greg, zullen de auto gedurende het seizoen delen, terwijl Nigel ook nog een paar keer in zal stappen.

"Ik ben erg blij dit samengaan van Beechdean en mijzelf aan te kunnen kondigen", aldus Mansell. "Het team komt nieuw in de LMS met een schitterende achtergrond en volledige ondersteuning van Zytek. Ik kijk erg uit naar het seizoen 2010 en het vooruitzicht om voor het eerst te kunnen racen met mijn beide zoons. Ik zal samen met Leo en Greg de cockpit delen, en als we een startplaats krijgen, zullen we ook aan Le Mans deelenemen."

Mansell deelde in 2009 een Ginetta-Zytek LMP1 met Greg tijdens de LMS race op Silverstone. Greg reed daarnaast nog in de Formule Renault 3.5, terwijl Leo in de Team Modena Ferrari F430 in de LMS en op Le Mans racete.

Niels Hendrix