scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

ORECA in 2010 met klantenauto van Peugeot

Gepubliceerd op 18 december 2009 door Niels Hendrix

ORECA zal volgend seizoen een 2010 versie van de Peugeot 908 klantenauto in de Le Mans Series en de 24 Uur van Le Mans inzetten. De Franse fabrikant heeft het team van Hugues de Chaunac daarvoor geselecteerd. De Peugeot komt bij ORECA naast het tweetal Courage-ORECA's te rijden.

"ORECA en Hugues hebben zich door de jaren heen in verschillende autosport disciplines als winaars bewezen", liet Peugeot Sportief directeur Olivier Quesnel optekenen. "We hebben gekozen voor het team waarvan we denken dat het de kleuren van Peugeot het beste kan verdedigen. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking zijn vruchten af zal werpen. Er is een goede kans dat we in 2011 nog een stap verder gaan en Peugeot motoren zullen leveren."

In 2009 zette Peugeot voor het eerst een klantendiesel in, toen tijdens de 24 Uur van Le Mans bij het Pescarolo team. Dat leverde echter niet het gehoopte succes op. Om vier uur 's ochtends crashte Benoit Treluyer de 908 HDI met nummer 17 zo gruwelijk hard dat het team met een schadepost van €300.000 opgezadeld werd.
Peugeot scoorde desondanks een historisch een-tweetje met de fabrieksauto's. De eerste winst op circuit La Sarthe voor Peugeot sinds 1993.

Niels Hendrix