scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sabbatical voor Raikkonen

Gepubliceerd op 18 november 2009 door Niels Hendrix

Voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen zal volgend jaar geen Formule 1 rijden, zo heeft zijn manager onthuld. Dat is het gevolg van het afketsen van een contract met McLaren voor 2010.
Vorige maand zei Raikkonen al dat McLaren zijn enige optie was in de F1, aangezien hij een winnende auto wil rijden. Neem daarbij de riante salariseisen van de Fin in ogenschouw en je begrijpt dat er dan inderdaad maar weinig keus over blijft.

"De opties in de Formule 1 voor volgend seizoen waren rijden bij McLaren of helemaal niet rijden", zo liet de Finse krant Turun Sanomat optekenen uit de mond van Steve Robertson, de manager van Raikkonen. "Kimi en McLaren hebben geen overeenstemming kunnen bereiken, dus hij zal niet in de F1 rijden, althans niet volgend jaar. Een jaar rust doet Kimi niets. Hij is alleen geïnteresseerd in het vechten voor overwinningen en het wereldkampioenschap. De F1 zal Kimi missen. Hij heeft de hele zomer hard gewerkt en dingen gedaan in een Ferrari die alleen de beste coureurs voor elkaar krijgen."


Dit beeld kan voorlopig in de ijskast

Naar de reden van uitblijven van een deal, blijft het gissen. Maar naast de exorbitante looneis schijnen ook het aantal sponsordagen en de vrijheid om rally's te rijden een struikelblok geweest te zijn. Mogelijk richt Raikkonen in 2010 zelfs zijn energie op het World Rally Championship. "The Iceman" zou er van dromen om de eerste wereldkampioen in zowel de Formule 1 als de rally-discipline te worden.
Voorlopig komt er na 156 Grand Prix (tussen 2001 en 2009) waarvan 18 overwinningen, in ieder geval een einde aan zijn Formule 1 carrière.

Niels Hendrix