scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Laatste jaar voor Bridgestone

Gepubliceerd op 02 november 2009 door Niels Hendrix

Aan het eind van het Formule 1 seizoen 2010 zal Bridgestone de sport verlaten. Dat is wat de Japanse bandenfabrikant te kennen heeft gegeven.
Bridgestone is al sinds 1997 actief in de Formule 1 en sinds 2008 is het zelfs de officiële bandenleverancier. Maar omdat Michelin zich eind 2006 terugtrok uit de F1, kreeg Bridgestone een jaar eerder al het monopolie in handen.

Directeur van Bridgestone Motorsport, Hiroshi Yasukawa, liet weten: "De raad van bestuur heeft besloten meer te investeren in nieuwe technologieën en producten. Hoewel we dat begrijpen en respecteren, zijn we enorm teleurgesteld met deze beslissing. Onze oprechte dank gaat uit naar Bernie Ecclestone en het Formula One Management, de Formule 1 teams waarmee het een eer was om samen te werken en de vele F1 fans die onze activiteiten de afgelopen dertien jaar gevolgd hebben."

Bridgestone zal zijn rol als bandenleverancier in de GP2 Series en GP2 Asia Series wel blijven vervullen. Ook in de MotoGP zal het tot tenminste 2011 actief blijven.

Niels Hendrix