scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Naam Senna terug in F1

Gepubliceerd op 31 oktober 2009 door Niels Hendrix

Het nieuwe Formule 1 team Campos Meta 1 heeft bevestigd dat Bruno Senna een contract voor 2010 bij het team heeft. Campos Meta directeur Enrique Rodriguez de Castro is blij Senna een kans te mogen geven in de Formule 1: "Het is een geweldige eer voor Campos Meta 1 om de naam Senna in de Formule 1 terug te brengen. De overeenkomst met Senna bevestigd ons streven om niet alleen het eerste Spaanse Formule 1 team te zijn, maar ook het eerste Iberisch-Amerikaanse Formule 1 team. Met het WK voetbal in 2014, de Olympische Spelen in 2016 en drie Braziliaanse F1-coureurs is het duidelijk dat Brazilië hard aan de weg timmert."


Bruno Senna, neefje van Ayrton

Senna ziet zijn langgekoesterde wens in vervulling gaan: "Ik ben enorm blij dat mijn levenslange droom uitkomt. Nu is het tijd om nieuwe doelen te stellen. Het Campos Meta 1 project is opgezet om zowel op als naast de baan succesvol te zijn."
De Castro liet weten verrast te zijn met de snelheid waarmee Senna het tot aan de F1 had geschopt, gezien het feit dat hij pas enkele jaren geleden naar de single seaters was overgestapt. "We hebben hem al vanaf zijn eerste dagen in de lagere klassen in het vizier en het viel ons op hoe snel hij zich in de GP2 ontwikkelde tot een van de meest veelbelovende jonge coureurs van zijn generatie. Het is verbazingwekkend hoe snel hij het tot hier gebracht heeft na pas een paar jaar geracet te hebben."

Wie de teamgenoot van de 26-jarige Senna zal worden, is nog niet bekend gemaakt. Maar in de wandelgangen wordt de naam van Pedro de la Rosa genoemd.

Niels Hendrix