scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Massa niet eerder dan 2010 terug in een Ferrari

Gepubliceerd op 01 september 2009 door Niels Hendrix

Ferrari verwacht Felipe Massa niet eerder dan de start van het 2010 seizoen terug in de cockpit van de scharlaken rode Formule 1 auto. Dat is de conclusie die de Italiaanse renstal maakt na het medisch onderzoek op maandag in Miami.
De Braziliaan bezocht daar de Neuroscience Intensive Care Unit van het Jackson Memorial ziekenhuis om te worden onderzocht door dokter Steve Olvey. De prognose wat betreft zijn herstel is goed, maar het team liet in een verklaring weten dat er nog plastische chirurgie nodig is aan de schedel van Massa. Het team rekent daarom niet meer op een terugkeer in 2009.

De positieve resultaten van het onderzoek werden opgelucht ontvangen in Maranello. Het team gaat er dan ook vanuit dat er een 100% fitte Massa aan de start van het nieuwe seizoen zal staan. Hij krijgt echter eerst een kleine metalen plaat op zijn schedel ter hoogte van het gebied dat beschadigd is door de veer, die hem in het gezicht raakte tijdens de crash in de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix. Na die operatie en het herstel daarvan, kan Massa zijn fysieke training weer oppakken.

"Ik ben erg blij met de uitkomst van de onderzoeken", vertelt Massa. "Na de kleine operatie die een dezer dagen uitgevoerd zal worden, kan ik eindelijk weer de sportschool in om in vorm te komen. Daarna kan ik beginnen met wat tests in een kart. Terug in een Formule 1 auto? Laten we stapje voor stapje nemen. Ik richt me nu alleen op de fysieke oefeningen en dat is al een mooie stap voorwaarts."

Of Luca Badoer ook de resterende vijf GP's in 2009 zal racen, valt – nu Massa dit jaar niet meer terugkeert – nog maar te bezien. Hoogstwaarschijnlijk wordt er een andere vervanger aangetrokken. Naar verwachting zal Ferrari daar binnen één à twee dagen uitsluitsel over geven.

Niels Hendrix