scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max dankzij winst in Genk de BNL Mini Max kampioen!

Gepubliceerd op 30 augustus 2009 door Niels Hendrix

Het kartcircuit Horensbergdam te Genk (België) was dit weekend de gastheer van de derde en laatste ronde van de Benelux Karting Series (BNL). Max Verstappen nam deel in de Mini Max klasse, won alle vier de wedstrijden op zijn thuiscircuit en prolongeerde daarmee zijn titel als Benelux kampioen! Toch was het nog even spannend op zaterdag.

De eerste dag van het weekend begon perfect met de snelste tijd in de kwalificatie. Veel plezier had Max daar echter niet van want bij de eerste bocht direct na de start ging het gruwelijk mis. Verstappen junior dook als eerste de bocht in, werd van achteren aangetikt, spinde 180 graden en moest op de laatste plaats liggend zijn weg vervolgen. Maar niet voor lang! Door de chaos kon Max binnen een paar bochten het halve veld terug pakken en binnen een paar ronden deed hij – gedreven als hij was – weer mee voor het podium. Middels een schitterende uitremactie aan het einde van het rechte stuk, waarbij hij in één keer twee man voorbij stak, ging Max met nog enkele ronden te gaan weer aan kop en won hij alsnog de eerste race van de dag!
De tweede wedstrijd kon Max ongehinderd van start tot finish uitrijden en met die winst was hij rekenkundig gezien al kampioen. Maar Max zou geen échte Verstappen zijn als hij niet ook de twee races op zondag in stijl zou willen afsluiten. Dus ook die laatste twee won Max.


Tikkie terug, Max...


Op het forum is een link naar 'n filmpje van de spin van Max te vinden


Gelukkig weer snel in het juiste spoor

"Als je naar het resultaat van zondag kijkt, ging het waanzinnig goed", laat Jos ons weten. "Maar eerlijk gezegd waren we niet 100% tevreden met de afstelling van de kart. We hadden te weinig grip doordat de omstandigheden door de wind en de zand op de baan anders waren. We wilden ook niet teveel risico nemen door te gaan experimenteren en daardoor is de concurrentie gedurende het weekend dichterbij gekomen. Maar Max heeft goed gereden en gewonnen!"
Jos vervolgt: "Zowel Max als ik zijn blij dat we het kampioenschap binnen hebben gehaald. De prijzenpot van de BNL was goed gevuld en Max heeft er een leuke greep uit gedaan. Onder andere een stopwatch, een tijdklok voor op het stuur en een motortje."

Kampioenschap na kampioenschap voor Max. Wat volgt er hierna?
"We rijden in oktober nog twee weekenden in de Belgian Rotax Max Challenge. Dat zijn voor ons de laatste wedstrijden in de Mini Max klasse. Volgend jaar gaan we hogerop. Daar zijn we blij mee want eigenlijk zijn we ondertussen op deze klasse uitgekeken."
Hogerop betekent in dit geval dat Jos samen met Max Europa en zelfs de wereld over zal gaan voor het Europese en het WSK (Winning Series Karting) kampioenschap. Max is in 2010 oud genoeg om uit te komen in de KF3 klasse.
"Ook Max kijkt uit naar die nieuwe uitdaging. Hij wil hogerop, hij wil internationaal. Hij wil vooruit, hij wil strijden. Nu was Max altijd de te kloppen man maar dat kan volgend jaar zo maar anders zijn. De KF3 is namelijk een ontzettend competitieve klasse vol met allerlei andere 'Max Verstappens'. We hebben er al zin in!"


In opperste concentratie vlak voor de race


Vliegend over het circuit


Max, gefeliciteerd met je BNL Mini Max kampioenschap!

Naast het kampioenschap van Max viel er dit weekend nog meer succes voor de mannen van het Pex Racing team – waar Jos mee samenwerkt – te noteren. Jorrit Pex, net als zijn broer Yard uitkomend in de KZ2 klasse, was oppermachtig in Genk en won alle vier zijn races. Yard werd derde over het weekend bezien. En met dat resultaat mogen de gebroeders Pex zich – met Jorrit voorop – kampioen en vicekampioen van de BNL KZ2 noemen!

Niels Hendrix