scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bavaria City Racing

Gepubliceerd op 25 augustus 2009 door Ron Lem

Op zondag 16 augustus jongstleden werd in Rotterdam weer de jaarlijks terugkerende Bavaria City Racing georganiseerd. Bekende coureurs als David Coulthard en Fernando Alonso, maar ook bijvoorbeeld de testrijder van Renault Adam Khan, namen deel aan dit grootse spektakel in de straten van hartje Rotterdam.


David Coulthard voelde zich thuis op dit evenement


Fernando Alonso rookt de banden op

Adam Khan verklaarde na afloop dat het evenement hem diep getroffen heeft. De kleinschaligheid van de 'baan' waar het publiek praktisch naast de racende en spinnende wagens staat, maakte dat hij voor het maken van de donuts erg zenuwachtig was. "Maar ook dat bleek erg gaaf om te doen", aldus de testcoureur na afloop van het evenement.


Adam Khan

Uniek was ook dat voor het eerst in de geschiedenis van Bavaria City Racing het World Rally Championchip aanwezig was. De topcoureur Jari-Matti Latvala kwam in samenwerking met Wevers Motorsport het Rotterdamse asfalt op voor een grandioze demonstratie waar de vonken bijna letterlijk vanaf vlogen.


Jari-Matti Latvala toont wat een rallywagen kan op het Rotterdamse asfalt

Dat het evenement inmiddels goed bekend en erg gewild is, bleek uit het grote aantal bezoekers dat deze dag bezocht. Nieuw hierbij was dat PIT-Partner Argos Oil 15.000 liter brandstof gratis aan bezoekers weggaf. Wie zich vooraf hiervoor had aangemeld kreeg na afloop als eerste te horen waar de brandstof werd uitgedeeld. Al enkele miniten na de bekendmaking stonden er grote rijen voor het tankstation waar vier zeer bevallige jongedames de gratis liters aan de bezoekers vergaven.

Meer foto's van dit fraaie evenement zijn te vinden in het fotoalbum van de website (de knop "foto's" aan de linkerzijde).

Ron Lem & Richard de Klerk