scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

F1: Nelson Piquet ontslagen

Gepubliceerd op 03 augustus 2009 door Jo Vleugels

Per onmiddellijke ingang is het contract van Nelson Piquet bij Renault F1 opgezegd. Hij zal geen wedstrijd meer rijden voor het Franse team.

Nelson spuwt zijn gal voornamelijk op zijn manager en teambaas van F1: Flavio Briatore. "De weg naar Formule 1 was niet gemakkelijk. Daarom hebben mijn vader en ik indertijd besloten om een management contract te sluiten met Flavio Briatore. We dachten dat het een mooie deal was door de contacten en de kennis van management welke Briatore had. Jammer genoeg is met de ondertekening van dat contract mijn zwartste periode in mijn carrière begonnen".

De woedende uitlatingen van Nelson Piquet gingen nog veel verder, o.a. door te verklaren dat afspraken geschonden werden, hij regelmatig bedreigd werd door Briatore en dat Alonso ten koste van alles moest winnen. Zo moest Piquet altijd een zwaardere auto rijden, ook als dat nergens op sloeg. Alonso reed enkel dit jaar al vier wedstrijden met nieuwe onderdelen, die Piquet niet kreeg.
Zelden werd bij een ontslag zo in het rond geslagen als Nelson Piquet op het moment doet. Hoogstwaarschijnlijk is Nelson dus overtuigd van zijn eigen gelijk. Wij - de redactie van Verstappen.nl - kunnen het verhaal van Piquet uiteraard niet controleren. We kunnen enkel de mening van Nelson ventileren.

Vervanger bij Renault zou Romain Grosjean kunnen worden, maar deze is nog niet officieel bevestigd.

Jo Vleugels