"Ik weet ook niet waarom het gat opeens zo groot is. Het lijkt wel of Max een sprong vooruit heeft gemaakt en de anderen stil zijn blijven staan", mijmert Jos over zijn zoon. "Het valt wel op dat Max op de onbekendere banen een grotere voorsprong heeft. "> Max onklopbaar in Kerpen - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max onklopbaar in Kerpen

Gepubliceerd op 03 augustus 2009 door Niels Hendrix

De kartbaan in het Duitse Kerpen was afgelopen weekend het strijdtoneel van de vierde ronde van de Belgian Rotax Max Challenge (BRMC). Maar veel strijd leverde dat – in ieder geval voor Max in de Mini Max klasse – niet op. Op overtuigende wijze wint Verstappen junior, na telkens van pole positie gestart te zijn, zijn drie races. Daarmee wordt hij vanzelfsprekend ook de dagwinnaar.

De eerste twee races is het droog, tijdens de laatste daalt het hemelwater neer op de kleine coureurs. Maar Max past zich makkelijk aan de wisselende omstandigheden aan en finisht met respectievelijk vier, elf en tien seconden voorsprong.
"En dan viel die voorsprong op zondag nog wel mee", laat Jos ons weten. "Op zaterdag ging Max nog veel harder. Toen lag er veel meer rubber op de baan ten opzichte van zondag."

"Ik weet ook niet waarom het gat opeens zo groot is. Het lijkt wel of Max een sprong vooruit heeft gemaakt en de anderen stil zijn blijven staan", mijmert Jos over zijn zoon. "Het valt wel op dat Max op de onbekendere banen een grotere voorsprong heeft. Op Genk, wat een relatief makkelijke baan is, kunnen zijn concurrenten hem nog enigszins bijhouden."


Jos kijkt alweer vooruit en is plannen aan het smeden voor 2010. Dan is Max oud genoeg om in de KF3 klasse uit te komen en valt er meer tegenstand te verwachten. Maar eerst staan er nog twee kampioenschappen op het spel. Want naast de twee weekenden die de BRMC nog kent, staat ook de laatste ronde in de Benelux Karting Series nog op het programma.

Niels Hendrix