Drukke dagen voor AMR

Gepubliceerd op 18 juni 2009 door Niels Hendrix

De Aston Martin LMP1 auto die afgelopen zondag nog op een opmerkelijke vierde plaats algemeen en als snelste benzine aangedreven auto de 24 Uur van Le Mans wist te finishen, zal komend weekend te zien zijn bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De auto staat dan voor het British Racing Drivers Club gebouw op Silverstone, van 19 tot 21 juni, als een hommage aan het 50-jarig jubileum van de winst van Aston Martin op Le Mans. De kenmerkende blauw/oranje Gulf kleurstelling van het prototype is met zijn mooie verschijning een toevoeging voor de Formule 1 paddock.

De 007 auto, die geen enkel mechanisch probleem kende in wat wereldwijd wordt gezien als de zwaarste race ter wereld, zal tevens aanwezig zijn op het Goodwood Festival of Speed van 3 tot 5 juli. Aston Martin coureur Darren Turner zal dan de auto de berg oprijden op de Goodwood baan tijdens een van de meest populaire autosport evenementen van Groot-Brittannië.
Na het succes van Aston Martin op Le Mans – waar de nieuwe LMP1 bolide zelfs even derde algemeen lag, ondanks het waarneembare verschil in vermogen met de diesel rivalen – is er geen moment van rust voor het team. Na de Britse GP reist Aston Martin Racing af naar de Nürburgring om daar volgende week één dag te testen ter voorbereiding op de Duitse ronde in de Le Mans Series op 22 en 23 augustus.


De drie Aston Martin's met nummer 007, 008 en 009 zijn na hun optreden bij de 77ste 24 Uur van Le Mans teruggekeerd naar de fabriek in Banbury. De 009 met de Zwitser Harold Primat achter het stuur crashte heftig in het achttiende uur van de race. Maar de auto liep alleen oppervlakkige schade op en zal binnenkort gerepareerd worden. Bestudering van de telemetrie van de auto wees uit dat er zich een mechanisch probleem had voorgedaan bij het ingaan van de Porsche Curves. Primat bleef ongedeerd en kijkt alweer uit naar zijn volgende deelname met Aston Martin Racing tijdens de derde ronde van de Le Mans Series.
Die derde ronde, de 1000 km van Algarve, is een nachtrace die plaats vindt op het Portimao circuit in Portugal in het weekend van 1 en 2 augustus. Na de overwinning in de eerste ronde op Barcelona, gevolgd door een podiumfinish in de tweede ronde op Spa, mikt Aston Martin Racing ook in Portugal op een goed resultaat.

Niels Hendrix