Dat is het sportieve vlak. Hoe heb je het persoonlijk ervaren? "Nou, ik vind het een waanzinnig mooie race. Hier wil ik graag nog een paar jaar aan meedoen." En de samenwerking met Aston Martin Racing, hoe is die bevallen? "Je kunt direct merken dat het team goed georganiseerd is en professioneel werkt. Dan zit je hier dus heel goed. "> Reactie van Jos na de 24 Uur van Le Mans 2009 - Verstappen.nl

Reactie van Jos na de 24 Uur van Le Mans 2009

Gepubliceerd op 14 juni 2009 door Niels Hendrix

De vlag van de 77ste editie van de 24 Uur van Le Mans is nog maar net gevallen wanneer we Jos Verstappen vragen hoe hij deze editie beleefd heeft. "We begonnen heel goed, het eerste deel van de race was prima", vertelt hij ons. "We konden ook competitieve tijden neerzetten. Helaas verloren we door de aanrijding van Darren Turner zes ronden en daarmee was de race al deels gelopen. Toch lukte het om een paar plaatsten terug te pakken. Vanochtend om half acht kregen we een probleem aan de versnellingsbak. Eer dat we dat opgelost hadden, waren we weer een ronde of tien kwijt. Dan is het een bekeken zaak. We hebben daarna de auto aan de finish proberen te brengen en dat is gelukt."

Dat is het sportieve vlak. Hoe heb je het persoonlijk ervaren? "Nou, ik vind het een waanzinnig mooie race. Hier wil ik graag nog een paar jaar aan meedoen." En de samenwerking met Aston Martin Racing, hoe is die bevallen? "Je kunt direct merken dat het team goed georganiseerd is en professioneel werkt. Dan zit je hier dus heel goed. We hoeven ons niet te schamen dat we de race niet probleemloos uitgereden hebben. Ook de andere fabrieksteams kenden hun mankementen. Zelfs met een groter budget gaat het daar mis. Eigenlijk mogen we niet klagen want de nummer 007 reed van begin tot einde zonder problemen. Dat is dus gewoon mogelijk."


Als je nu terugkijkt, denk je dat je dan met genoeg voorbereiding aan deze uitputtingsslag begonnen bent? "Het had natuurlijk wel beter gekund door bijvoorbeeld een of twee wedstrijden ter voorbereiding te rijden. Dan hadden we de auto optimaler af kunnen stellen, want ik had de hele race ontzettend veel onderstuur. Maar goed, je moet z'n drieën de auto besturen en dan neem je de gulden middenweg. Op zich ben ik niet ontevreden."
Als we naar de toekomst kijken, gaat dit project met Aston Martin Racing dan een vervolg krijgen? "Daar kan ik nu nog niets zinnigs over zeggen. Ik heb wel een goed gevoel bij het team en wat ik heb laten zien was ook gewoon goed, heel constant. Ik ben nooit in de problemen terecht gekomen en volgens mij is dat voor het team heel belangrijk', aldus Jos.

Tot slot laat Jos weten de steun en aanmoedigingen van de vele fans naast de baan enorm te waarderen. Mocht hij volgend jaar van de partij zijn dan hoopt hij ze ook weer in 2010 bij de 24 Heures du Mans te mogen begroeten.

Niels Hendrix