24u: Update 13.00 uur

Gepubliceerd op 14 juni 2009 door Niels Hendrix

Wanneer de laatste vier uur van de 2009 editie van de 24 Uur van Le Mans ingaan, is er even de dreiging van regen. Op enkele spetters na – die het woord regen onwaardig zouden zijn – valt er echter geen hemelwater. De nummer 9 Peugeot heeft dit jaar maar één concurrent en dat is de Peugeot die nummer 8 draagt. Maar de Fransozen zouden wel gek zijn om hun twee eigen auto's tegen elkaar te laten racen.
De eerste Audi (#1) heeft een gepaste afstand van zes ronden op beide Peugeot 908 HDI's. Wanneer tegen twaalf uur gestopt wordt om van stuurwiel te wisselen, wordt even gevreesd dat het voor de tweede keer nodig is om een nieuwe ECU te installeren in de Audi. De #1 auto verlaat de pits met nog één ronde voorsprong op de 007 Aston Martin. Bij AMR wordt echter te kennen gegeven dat ze niet meer alles uit de kast gaan halen omdat die afstand toch niet meer te overbruggen is.


Anthony Davidson heeft voor de 008 crew de achterstand op P12 van acht naar zes ronden verkleind. Om kwart voor één 's middags handigt de Brit het stuur over aan zijn langenoot Darren Turner. Hij zal de resterende tijd tot aan het vallen van de vlag (om 15.00 uur) volmaken.
De laatste twee uur van de klok rond racen gaan dan in, maar grote positiewisselingen – mechanisch falen even uitgesloten – worden er niet meer verwacht.
Om 13.00 uur rijden de eerste tien deelnemers in de volgende rangorde: #9, #8, #1, #007, #11, #7, #13, #14, #16, #15

Niels Hendrix