24u: Update 11.00 uur

Gepubliceerd op 14 juni 2009 door Niels Hendrix

De Aston Martin 008 met Jos Verstappen aan het stuurwiel heeft het tempo goed te pakken. Hij rijdt van de vijftiende naar de dertiende plek. Net na half tien komt Jos binnen voor een pitstop. Een normale geplande dit keer. Het loopt gesmeerd. Plotseling tonen de tv's een schrikwekkend beeld, er staat een Aston Martin LMP1 in de banden. De hele zijkant van de auto hangt ernaast. Harold Primat blijkt met de 009 AMR in de Porsche Curves gecrasht te zijn. De Zwitser kan gelukkig ongedeerd uit het wrak klimmen. De 24-uurs race is dan wel over voor de door pech geplaagde equipe. Ze lagen op het moment van de schuiver op een troosteloze 25e positie.

Teambaas David Richards vermoedt dat Primat oververmoeid zou kunnen zijn: "Na de uitsluiting van Stuart Hall, stonden Harold Primat en Peter Kox er alleen voor. Ze hebben dus de hele nacht met twee man moeten rijden en Primat gaf vanmorgen al aan dat hij last had van de vermoeidheid."
De crash van Primat zorg voor een safety car situatie. Net voordat de coureurs weer voluit mogen gaan, spint Christian Bakkerud de R10 TDI (#15) de muur in. Hij was iets te enthousiast zijn banden op aan het warmen. Na een andere neus aangemeten te hebben gekregen, kan hij weer verder.


Even voor half elf zit de driedubbele stint van Jos er op en kruipt Anthony Davidson in de gekoelde cockpit. Om elf uur ligt #008 nog dertiende, op acht ronden achterstand van nummer twaalf.
De top tien op dat moment: #9, #8, #1, #007, #11, #13, #14, #7, #16, #31

Niels Hendrix