24u: Update 07.00 uur

Gepubliceerd op 14 juni 2009 door Niels Hendrix

In het vijftiende en zestiende uur van de 24 die er te rijden zijn, voerde lange tijd een blinkend zilveren Audi het veld op Le Mans aan. Dat was echter niet de auto met nummer 1 maar met de tekst 'safety car' op de zijkant. Van vijf tot kwart voor zes werkten marshalls op verschillende locaties op circuit la Sarthe om de baan te ontdoen van een oliespoor. Als de neutralisatie voorbij is, leiden #9 en #8 voor Audi #1. Aston Martin heeft #007 op de vierde plaats rondrijden en #008 heeft zich opgewerkt van de tiende naar de achtste plek. Daar tussen rijden een Oreca, een Pescarolo en de Lola van Speedy Racing Team Sebah.De zon komt op vanachter de tribunes en wekt de eerste autosportliefhebbers die in de meest bizarre posities een uiltje aan het knappen zijn. De armen worden gestrekt, het tekort aan slaap weg gegeeuwd en de tribunes komen weer tot leven. Niet dat ze ooit helemaal leeg geweest zijn. Zelfs in het holst van de nacht worden de nog 44 rijdende auto's gevolgd.
Wanneer de kleine wijzer de zeven aanwijst en er dus nog één derde van de race verreden moet worden, is de rangorde van de top tien: #9, #8, #1, #007, #11, #16, #13, #008, #14, #7.
Het verschil tussen P1 en P2 en P2 en P3 is beide één ronde. #007 heeft zes ronden achterstand. #008 loopt tien ronden achter op de leidende Peugeot.

Niels Hendrix