24u: Update 23.00 uur, AMR 008 valt ver terug

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

De gebeurtenissen op Le Mans voltrekken zich bijna sneller dan ze met de pen te beschrijven zijn. Helaas zit daar dit keer ook minder goed nieuws bij voor de fans van 'Jos The Boss' die de Aston Martin met nummer 008 volgen.
Na de laatste twee uur, waarin de zon achter de horizon verdwenen is en het hele circuit van schemer in bijna complete duisternis gehuld is, zit er één derde van de 24 uur racen op. Peugeot #9 blijft de snelste auto op de baan, hoe zeer Audi #1 ook probeert om meters goed te maken.

Voor de Aston Martin LMP1 auto's gaat het tot even na tien uur 's avonds voortreffelijk. Doordat Luhr vanwege een lekke band achterwaarts met Audi #2 de banden in vliegt en met een afgeschreven auto eruit ligt, schuiven beide AMR's een plek op in de ranglijst. Ze liggen dan vierde (#008) en zesde (#007). Het gevecht met de Pescarolo Peugeot op P5 duurt voort, ook nadat Anthony Davidson de 008 verlaten heeft en Darren Turner heeft plaatsgenomen. Door pitstop van de diesels liggen #008 en #007 zelfs heel even derde en zesde.De diesel motoren blijken toch maar eens te meer de overhand te hebben en na een paar ronden rijden #008 en #007 op P5 en P6. Ze moeten dan drie Peugeots en één Audi voor zich dulden. Maar rond kwart over tien krijgt dan ook de Aston Martin 008 met problemen te kampen. De auto van Verstappen/Davidson/Turner komt drie maal de pits binnen in vijf ronden. De laatste keer duwen de monteurs de auto naar binnen, verwijderen de neus en sleutelen met man en macht linksvoor aan de auto. Turner heeft een andere deelnemer geraakt en de ophanging is aan gort. De monteurs kunnen na ongeveer twaalf minuten sleutelen de 008 weer de baan opsturen. De zo goed lopende auto heeft dan helaas een achterstand van zeven ronden op de leider opgelopen en is teruggevallen naar de dertiende plek. AMR 007 rijdt dan op drie ronden achterstand op de vijfde plaats.

Om 23.00 uur is de volgorde in de top als volgt: #9, #1, #8, #17, #007, #14, #11, #15, #16, #13
Turner heeft dan een plaats teruggepakt en zet de strijd voort vanaf P12. De race duurt dan nog zestien uur.

Niels Hendrix