24u: Update 19.00 uur

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

In vergelijking met de stand om 17.00 uur is de top zes om 19.00 uur ongewijzigd. Dat betekent echter niet dat er op de baan geen actie te zien is geweest.
Dertien minuten over vijf in de middag nam Jos Verstappen plaats in de 008 AMR. Darren Turner had de auto in de eerste twee uur van een negende startpositie op weten te werken naar de zesde. Ook bij de 007 werd van rijder gewisseld; Stefan Mücke eruit en Tomas Enge erin.

Jos rijdt nette rondetijden en blijft Enge op P5 op de voet volgen tot aan zijn pitstop in de 48e ronde. Hij krijgt nieuwe benzine en gaat verder op dezelfde banden. Als Enge later ook binnen is geweest, ligt Jos voor de Tsjech op de vijfde plaats.
Als Jos en daarna Enge voor de tweede keer peut komen halen en dus aan hun laatste stint beginnen, worden de rollen weer omgedraaid. AMR #007 op P5 en Jos in de 008 op P6.

De diesels voor de twee Aston Martins blijven in dezelfde volgorde het veld aanvoeren. Peugeot #8 wordt gevolgd door teamgenoot #9. Daarachter rijden Audi #2 en 'Nummer eins'.
De achterstand van de AMR's op de laatste Audi is ruim een minuut. Ze hebben een minstens net zo grote voorsprong op de Pescarolo Peugeot (#17).


De telemetrie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, de hele klok rond


Teambaas David Richards midden in de pits tussen de monteurs


Jos komt binnen om zijn tank vol te laten gooien

Niels Hendrix