24u: Update 17.00 uur

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

Het is een enerverend begin van de legendarische 24-uurs race. Al na tien minuten valt Audi #3 terug na van de baan te zijn geschoten maar er zou nog meer drama volgen.
Na elf ronden is het tijd voor de eerste ronde pitstops. De diesels in de eerste posities komen binnen maar ook AMR #007 en #008 komen binnen. Het koppelingsprobleem speelt weer op en beide oranje/blauwe auto's komen maar moeizaam weg. Maar bij Peugeot gaat het écht mis. De 908 HDI #7 raakt de Pescarolo Peugeot (#17) bij het wegrijden uit de pits. De laatste vervangt direct zijn neus maar de eerste loopt een lekke linkerachterband op. Omdat Lamy nog een volledige ronde af moet leggen, gaat het volkomen fout. De stukken Michelin rubber vliegen in de rondte en slaan het bodywork van de Peugeot #7 compleet aan gort. Zelfs delen van de motor lopen forse schade op. Door de rotzooi op de baan komt de safety car tijdelijk de baan op.
De reparatie kost Peugeot 33 minuten en levert zeven ronden achterstand op voor de #7.

De 009 AMR wordt de pits in geduwd, de alternater (wisselstroomgenerator) blijkt te haperen. De auto kan na reparatie verder maar loopt enkele ronden achterstand op. Later krijgt dezelfde auto ook nog een stop en go straf vanwege het werken aan de auto op de startgrid.
De 007 en 008 met Stefan Mücke respectievelijk Darren Turner achter het stuur, doen het ondertussen voortreffelijk. Hoewel ze tijdens een gevecht hun meerdere moeten erkennen in Audi #2 en Peugeot #9 rijden de twee Aston Martin LMP1's competitieve rondetijden. Nadat iedereen voor een tweede keer binnen is geweest en er na de eerste twee uur 32 ronden op de teller staan, liggen #007 en #008 op de vijfde en zesde plaats. Peugeot #8 en #9 leiden voor Audi #2 en #1.

Niels Hendrix