Turner geeft prognose voor de 24 Uur van Le Mans

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

Voorafgaand aan de 24 Uur van Le Mans, geeft Darren Turner aan waar het Aston Martin Racing team staat. “Hier op Le Mans zijn wij in een underdog positie”, steekt hij van wal. “Het gevecht om de winst zal tussen de diesels gaan en wij hopen op het nodige geluk onderweg. Als we in de top zes kunnen komen, zou dat fantastisch zijn. Het podium pakken zou ongelooflijk zijn, en winnen een wonder. Daarom is er geen druk voor ons en voel ik me dit jaar veel relaxter dan de afgelopen twee jaar in de GT klasse.”

De teamgenoot van Jos Verstappen gaat er vanuit voor een plek in de top tien te kunnen strijden. Hij geeft toe dat er problemen voor enkele van door diesel motoren aangedreven auto’s aan te pas moeten komen om door te breken in de top zes.
“Er zijn negen diesels. Ik denk dat we een voorsprong hebben op de twee R10’s, maar dan blijven er nog steeds zeven over. Dus als zij foutloos rijden, zo professioneel als hun teams zijn, eindigen we hoogstens op de achtste plaats. Wij hebben als AMR dus wat problemen voor de diesels nodig en wij moeten proberen probleemloos uit te rijden.”

Niels Hendrix