24u: Update 15.00 uur, AMR goed van start

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

Aan de pitmuur treffen we een relaxte Jos Verstappen, vlak voor de start van de 77ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Hij heeft dan ook nog even de tijd want Darren Turner is aangewezen om de 2009 editie van start te gaan. Hij zal drie keer de tank van de Aston Martin LMP1 bolide leeg rijden. De banden worden pas na deze driedubbele stint gewisseld. Turner heeft dan drie keer ongeveer elf ronden afgelegd en ruim twee uur in de auto gezeten. Daarna is het de beurt aan Jos om zijn kunsten te laten zien, volgens hetzelfde stramien. Als derde kruipt de kleine Anthony Davidson achter het stuur.

Bij de start gaan alle 55 auto's heelhuids de eerste ronde door. Peugeot #8, de 908 die ook op pole positie stond, neemt de leiding. Al snel haalt AMR #007 de Audi #3, met Premat achter het stuur, in en schuift op naar de zevende plaats. Als na tien minuten dezelfde Audi eraf schiet, door het grind ploegt en in de banden eindigt, schuift ook AMR #008 een plaats op, naar P8.
De Audi wordt uit het grind getrokken, rijdt terug naar de pitbox en krijgt daar een nieuwe neus. Na de nodige reparaties en controles, gaat de #3 weer onderweg met twee ronden achterstand.

Onderstaand enkele foto's vlak voor aanvang, vanaf ciruit de la Sarthe.


Niels Hendrix